Лига Наций. Шотландия – Португалия 0:0. Фортификации в Глазго устояли

3 hours ago 2
ARTICLE AD BOX

Ще перед тим як розпочався цей матч, усі приблизно розуміло чого тут варто очікувати. Зізнайтесь, ви лиш задумувались над тим, чи вдасться "тартановій армії" якось втримати натиск Роналду та компанії? Можливо, хтось був більш сміливий у своїх прогнозах і думав, що інтрига лиш у тому, скільки підопічні Роберто Мартінеса сьогодні заб'ють у ворота Ґордона. Як би там не було, але очікування не підвели.

У стартовому складі Португалії та Шотландії особливо без сюрпризів, хіба що варто відзначити відсутність Педру Нету навіть в заявці на цю гру. Можливо, у португальця травма. Про цю зустріч писати звіт не так просто, от умовно перший тайм можна звести до одного речення: "Одні старались, атакували, а інші просто відбивались, як могли". Проте треба трішки детальніше.

Команда Стіва Кларка зробила велику ставку на контратаки і дуже масовано оборонялась, іноді всі 10 польових гравців знаходились навколо штрафного майданчика. І це створювало проблеми, адже проходити такий низький блок непросто, особливо, коли ми говоримо про рівень збірних, а не клубів, де немає такої награної зіграності між футболістами. Втім свої моменти португальці все ж знаходили, от тільки приціл був катастрофічним, катастрофічно поганим.

0. Фортифікації у Ґлазґо встояли - изображение 1

Навіть в тих моментах, коли вдавалось виводити гравців на ударні позиції після передач з флангів, спочатку Роналду, а потім і його партнери підхопили один спільний вірус та забули як прицільно пробивати по воротах. Тобто у Ґордона не те, щоб було колосально багато роботи, в основному все зводилось до поганих ударів від гостей сьогоднішнього матчу.

У другому таймі картина особливо не змінилась. Масована оборона проти не менш масованої атаки, Роналду в пошуках свого голу, а партнери активно йому допомагали. І що цікаво, навіть під таким тиском шотландці іноді виходили на чужу половину поля, а на 75-й хвилині ледь не забили гол, коли після подачі до штрафного майданчика та скидки від Че Адамса не зміг влучити по м'ячу Мактоміней. Це був просто вбивчий момент, якби тільки Скотт наніс удар. А ще через хвилину Ралстон був вільним на фланзі і просто не зміг виконати пас на Мактомінея, який би розстрілював Кошту, от тільки не дотягнувся до пасу. Просто не виконав Ралстон, тут нічого не вдієш.

Португальці все ж продовжували свої атаки і на 87-й хвилині, як здавалось, м'яч точно залетить у ворота господарів поля. Леау після проходу по флангу і зміщення в центр прострілив на Бруну Фернандеша і той в дотик пробивав сильно та впритул, але просто чудеса реакції продемонстрував Крейґ Ґордон, це був неймовірний сейв.

0. Фортифікації у Ґлазґо встояли - изображение 2

А на цьому все, фінальний свисток і Кріштіану Роналду був відверто незадоволеним, він вилаявся і всім виглядом показував, наскільки він роздратований такому підсумку. Чудовий результат для "тартанової армії", який все ж особливо не рятує їхнє турнірне положення, але додає позитиву в плані морального духу. Для Португалії ця нічия не є фатальною, вони мають 10 очок і зберігають перше місце у групі, на другому місці Хорватія з 7-ма очками.

Ліга Націй. Ліга А. Група 1, четвертий тур

Стадіон: "Гемпден Парк" (Ґлазґо)

Головний суддя: Лоуренс Віссер (Бельгія)

Шотландія – Португалія 0:0

Голи: немає.

Шотландія: Ґордон — Ралстон (Давлін, 89), Суттар, Генлі, Робертсон — Ґілмор, Маклін — Крісті (Ґолд, 68), Мактоміней, Доук (Морґан, 68) — Адамс (Дайкс, 83)

Португалія: Кошта — Канселу (Семеду, 89), Діаш, Сілва, Мендеш — Фернандеш, Палінья (Невеш, 61), Вітінья (Фелікс, 89) — Консейсау (Сілва, 61), Роналду, Жота (Леау, 61)

Попередження: Мактоміней (27) — Жота (18), Палінья (50), Діаш (83)

Read Entire Article