Ювентус - ПСВ. Анонс и прогноз матча Лиги Чемпионов на 17.09.2024

5 days ago 6
ARTICLE AD BOX

"Ювентус" повертається до Ліги Чемпіонів після одного сезону дискваліфікації з Єврокубків. Якому передував провальний сезон в груповому турнірі ЛЧ з перемогою та п'ятьма поразками в шести матчах. Тому туринський гранд сповнений рішучості реабілітуватися, повернутися, знову нагадати про себе у головному клубному турнірі Європи. А ПСВ повернувся до основного раунду Ліги Чемпіонів у сезоні 2023/24 вперше з сезону 2018/19, вийшов до 1/8 фіналу і хоче піднятися вище на тлі повного домінування в Ередівізі. Тож обидві команди спробують стартувати успішно.

Ліга Чемпіонів. Раунд Ліги. Перший тур

17 вересня. 19:45. Турин. "Алльянц Стадіум"

"Ювентус" - ПСВ

Головний арбітр: Алехандро Ернандес (Іспанія)

Стан команд

Вже другий сезон поспіль ПСВ під проводом Петера Боса виносить свою лігу. Цього разу розпочав п'ятьма перемогами поспіль з загальним рахунком 20:3. Причому в чотирьох з цих матчів вдалося забити перший м'яч на 9-11 хвилинах, другий - до 30-ої і надалі відпочивати. А в п'ятому довелося здійснювати камбек в другому таймі, тож вдалося перевірити і характер команди. В останньому матчі вдома проти "Неймехена" вона припинила грати на 16-ій хвилині, забивши до цього два м'ячі і досягши вилучення у складі суперника. Вдалося чудово відпочити напередодні першого матчу Ліги Чемпіонів у сезоні.

Таке домінування хочеться перенести на Єврокубок. Тим більше, що попередній сезон у лізі "фермери" розпочали дуже схоже, але в першому турі групового турніру Ліги Чемпіонів отримали 0:4 в гостях від "Арсеналу". Бос сподівається, що його команда набула досвіду та навчилася від тієї поразки, в якій, як вважає, рахунок не був за грою. Тепер вонa розумнішa, досвідченішa, сильнішa і бажає досягти більшого, ніж рік тому, коли вилетілa від дортмундської "Боруссії" в 1/8 фіналу.

Водночас навколо команди не тихо. Босу ставлять запитання про одного з лідерів Ноа Ланга, про легкість календаря у лізі на початку сезону, про небездоганну оборону, про коротку лаву запасних. На які він відповідає дуже роздратовано. Вочевидь з Лангом існує конфлікт. А легкість календаря побічно підтвердив перший матч у сезоні та єдиний складний. Суперкубок проти "Феєнорда" на початку серпня ПСВ також почав з забитого на дев'ятій хвилині, але до 30-ої не забив ще, а пропустив. В підсумку догралися до 4:4 після 90-та хвилин та поразки у серії пенальті.

"Ювентус" розпочинає нову еру саме нині. Після трьох років з Массіміліано Аллегрі прийшов його антипод Тьяго Мотта, який бажає грати в агресивний, атакувальний футбол з володінням м'ячем, швидкістю, високим пресингом. Схоже на футбол Боса. Почалося все чудово - 3:0 над "Комо" та "Вероною". Але потім повернувся футбол Аллегрі з геть похмурими нулівками вдома з "Ромою" та в гостях з "Емполі". В останніх двох матчах "Юве" створив в атаці дуже мало та грав дуже повільно. І це за довгоочікуваного приходу статусних новачків наприкінці серпня. Виходить, що без них було краще.

В туринському клубі атмосфера якраз нині гарна. Розуміють, що Мотті, дебютанту Єврокубків як головному тренеру, кар'єра якого складає кілька матчів в "Дженоа", сезон в "Спеції" і менше двох в "Болоньї", потрібен час, радісно чекають на повний перехід на атакувальний футбол після страждань з Аллегрі. При цьому відзначають добрий початок якраз в обороні, адже лише вп'яте в історії "Юве" не пропустив у чотирьох перших турах Серії А. Але дві нульові нічиї поспіль вже викликають деякі побоювання, і початок Ліги Чемпіонів без перемоги може посилити їх.

Він також відіграв лише один Топ-матч у сезоні проти "Роми". Та й вона, взагалі-то, сама почала сезон жахливо. Але переграти її вдома не вдалося. Не вдалося навіть забити їй, та й особливо наблизитися до голу.

Обидва тренери дуже полюбляють домінувати, володіти м'ячем. ПСВ у лізі нині перший з 75-ма відсотками (!!!), в Суперкубку проти "Феєнорда" володів 65. Перший у лізі й за ударами по воротах (23.6 за матч, що теж дуже багато), й в площину (10), але "Феєнорду" поступився в обох компонентах. Навряд чи проти "Ювентуса" йому вдасться стільки володіти і стільки створювати. Сам ж "Юве" нині четвертий у лізі за володінням м'ячем (58), за ударами по воротах - лише 14-й (11), а в площину - 11-й (4). Для Мотти ударів дуже мало, і він бажає більшого. Але чи вийде проти складного суперника?

Останні матчі команд

Ювентус - ПСВ. Анонс та прогноз матчу Ліги Чемпіонів на 17.09.2024 - изображение 1

Кадри

До заявки ПСВ повернулися захисник Жуніор та Ланг, але навряд чи слід чекати на них у стартовому складі. Не в заявці захисники Дест, Оппегор, Обіспо та Карсдорп та вінгер Лосано. Вони досі травмовані. Тож вибору у Боса небагато. Досвідчений Люк Де Йонг очолить атаку. Увага на опорника Гууса Тіля, який забив вже чотири м'ячі у сезоні. Захисник Боскальї віддав йому асист проти "Неймехена" довгим пасом. Юний лівий захисник Дамс дебютував цього сезону і грає дуже добре, але занадто недосвідчений. Правий вінгер Бакайоко вважається наступним великим продажем клубу.

У матчі проти "Емполі" чотири новачки "Ювентуса" вперше вийшли у стартовому складі - Калулу, Дуглас Луїс, голландець Коопмейнерс та аргентинець Ніко Гонсалес. Луїс майже напевно піде в запас на користь Фаджолі або Кефрена Тюрама, Гонсалес не в добрій фізичній формі і може поступитися місцем на правому фланзі атаки Тімоті Веа, який повернувся після травми, і взагалі правий захисник. Або такому ж правому захиснику Камбіазо. Також слід відзначити дебют у Єврокубковій кар'єрі нового воротаря Ді Грегоріо.

Атаку очолять юний Кенан Йїлдіз та Душан Влахович. Останній в поганому настрої, оскільки забив лише в одному матчі у сезоні, і навіть Мотта каже, що форварду слід навчитися сприймати критику тверезо. Також варіант на фланг - юний Мбангула, який дебютував цього сезону і вже заробив гол та два асисти. А ось вінгер Консейсау та форвард Мілік, як і раніше, травмовані.

"Ювентус": Ді Грегоріо, Калулу, Гатті, Бремер, Кабал, Локателлі, Фаджолі, Веа, Коопмейнерс, Йїлдіз, Влахович

ПСВ: Бенітес, Ледесма, Фламінго, Боскальї, Дамс, Феєрман, Схутен, Тіль, Бакайоко, Л. Де Йонг, Тілман

Цифри та факти

  • "Ювентус" та ПСВ ніколи не зустрічалися в офіційних матчах
  • "Ювентус" виступить в основному раунді Ліги Чемпіонів в 24-те. Це рекорд для Італії. ПСВ - в 18-те, це спільний рекорд для Нідерландів з "Аяксом"
  • ПСВ забивав в останніх 55-ти матчах голландської ліги - її рекорд всіх часів. Також він забив в 15-ти останніх матчах у всіх турнірах, розпочавши після 0:2 від дортмундської "Боруссії" у своєму останньому матчі Ліги Чемпіонів
  • "Ювентус" програв шість з семи попередніх матчів у Лізі Чемпіонів, вигравши вдома у хайфського "Маккабі". В останніх десяти в турнірі він перемагав лише ізраїльтян та шведський "Мальме" вдома. В останніх чотирьох домашніх матчах в турнірі він програв три і переміг одного разу (той самий "Маккабі")
  • Перед поразкою від "Боруссії" ПСВ не програвав в шести матчах Ліги Чемпіонів поспіль - дві перемоги, чотири нічиї. В останніх 12-ти матчах в турнірі (рахуючи й Кваліфікацію) він поступався двічі, перемігши п'ять разів і п'ять разів зігравши внічию
  • ПСВ переміг лише у двох з дев'яти своїх останніх гостьових матчів у Лізі Чемпіонів (рахуючи й Кваліфікацію). В інших його результати - чотири нічиї та три поразки. В основному раунді і далі він виграв передостанній гостьовий матч - у "Севільї" з рахунком 3:2, але ця перемога стала його єдиною в останніх 17-ти за п'яти нічиїх та 11-ти поразок
  • "Ювентус" не пропускав у своїх п'яти останніх офіційних матчах. Всі вони відбулися у Серії А

Ставки та коефіцієнти

Прогноз: Ювентус - ПСВ 2:2

Мотта очікувано заявляє, що обидві команди спробують домінувати, володіти м'ячем і змусити суперника грати так, як він не хоче. Кому вдасться? Хто виявиться сильнішим - атака ПСВ чи оборона "Ювентуса"? Хто слабший - атака "Ювентуса" чи оборона ПСВ? Очікуються гойдалки, і навряд чи хтось матиме відчутну перевагу в цьому матчі. Тому нічия – найлогічніший варіант. А ось щодо кількості голів неясно. Навряд чи їх зовсім не буде. Але може вийти і 1:1, і 2:2, і навіть 3:3.

Read Entire Article