Это уже была не безнадега, - Полунин нашел позитив в матче Шахтера против Арсенала

2 hours ago 5
ARTICLE AD BOX

Екс-гравець "Дніпра" та збірної України Андрій Полунін поділився враженнями від матчу третього туру групового раунду Ліги чемпіонів, у якому "Шахтар" програв "Арсеналу" 0:1.

– Вчорашня гра українського чемпіона справила позитивне враження. Це вже була не безнадія, як у недавньому протистоянні з "Аталантою". Відчувалося, що "гірники" добре попрацювали над виправленням помилок і демонструють прогрес.

– Завдяки чому "гірникам" вдалося дати бій господарям?

– Насамперед це результат правильно обраної тактики. Якби гості діяли з відкритим забралом упродовж усіх 90 хвилин, то їм не уникнути серйозних неприємностей. Тому строга гра від оборони з акцентом на швидкі контратаки була дуже доречною. Навіть у першому таймі, коли "пушкарі" вміло накривали гостей на їхній половині поля, Егіналду мав три можливості, щоб ускладнити життя господарям. Але на завершальній стадії легіонер "Шахтаря" не завжди приймав логічні рішення, тому до взяття воріт справа не дійшла.

- Чим можна пояснити, що наприкінці поєдинку гості почали частіше контролювати м'яч і господарям довелося зосередитися на обороні?

– У Лондоні "Шахтар" діяв дуже організовано, ощадливо витрачав сили, і в нього залишилися резерви для сплеску активності. Тим більше, що після нереалізованого пенальті "пушкарі" вже більше думали про збереження переможного рахунку. Думаю, що гості награли на свій гол, але воротар господарів був на висоті. Хоча, звісно, ​​"Арсенал" міг забити значно більше. Різниця в класі все ж таки відчувалася.

- Кого б ви виділили серед "гірників"?

– Воротаря Дмитра Різника. Можливо, у пропущеному м'ячі є його вина, але він потім парирував пенальті та врятував команду в кількох ситуаціях. Молодець!

Приємно, що "гірники" справили цілісне враження: ніхто зі складу не випадав. Але, безумовно, "Арсенал" - один із найпотужніших клубів у Лізі чемпіонів, і витримати його натиск дуже важко.

- У поточній Лізі чемпіонів "Шахтар" ще не забивав. Чи може крига рушити в наступному матчі з нетоповим суперником - "Янг Бойз"?

– "Янг Бойз" – складний опонент. Команда робить ставку на масовані атаки, але й дає можливість грати. Якщо "гірники" збережуть свої ворота на замку, то у них справді зростуть шанси відкрити рахунок забитим м'ячам та здобути першу перемогу.

Read Entire Article