Экс-игрок сборной Украины: Ребров еще не исчерпал кредит доверия

1 week ago 5
ARTICLE AD BOX

Колишній гравець національної збірної України Володимир Микитин розповів, чого не вистачало підопічним Сергія Реброва в програному поєдинку Ліги націй із чехами й уточнив, чи актуальні зміни біля керма головної команди країни.

- Уже в другому матчі поспіль впадає в око слабка командна гра української збірної в обороні. Чим уміло користувалися на старті албанці, а вчора - чехи. Згадайте, якими безпорадними були наші захисники, коли суперники вражали ворота. Ледь не всією командою були у своєму штрафному майданчику, але яка з того вигода, коли ніхто не вміє блокувати удари.

- Наставники наших суперників зазначали, що їхні підопічні переважали українців тактично. Тоді, може, варто взяти на озброєння іншу схему?

- Знаєте, я не випадково наголошував на командній грі в захисті, бо саме від надійності оборони залежить твоя профспроможність. Бо навіть якщо оперативно змінити 4-3-3 на 4-1-4-1 чи на іншу схему, однаково багато чого залежатиме, як швидко команда переходитиме від захисту до наступу. Тому, як на мене, причини невдач треба шукати насамперед у не відрегульованій обороні. Хоча, можливо, нашим хлопцям, справді, треба більше діяти другим номером, коли опоненти відкриваються.

- У наступному турі Ліги націй українці з'ясовуватимуть стосунки з грузинами, які діють результативно, в гостроатакувальному стилі.

- Уже минули ті часи, коли для грузинських футболістів головне було зірвати овації технічними трюками. Нинішня збірна Грузії - добре організована, швидкісна, заточена на атаку. З нею буде складно, хоча, як на мене, більш збалансований склад має допомогти українцям взяти гору. Тим більше, що ця перемога нам украй необхідна.

- Цей матч відбудеться в жовтні, поки ж після двох поразок поспіль у ЗМІ триває дискусія за участю експертів і вболівальників, чи повинен керманич Сергій Ребров піти у відставку. А яка Ваша точка зору?

- Вважаю, що він ще не вичерпав кредит довіри. І не тільки тому, що футбольна громадськість України тривалий час чекала на прихід цього фахівця. Усе ж таки, Ліга націй і чемпіонат світу - різні змагання, а перед Сергієм Ребровим поставлено мету - вибороти путівку саме на світовий форум. Звісно, останні невдачі це удар по його іміджу, але в нього ще є шанс реабілітуватися. Сподіваюся, що і футболісти своєю грою зроблять усе, щоб відстояти свого наставника, - сказав Микитин.

Read Entire Article