Шацких: Динамо будет тяжело. Лацио есть Лацио

3 weeks ago 13
ARTICLE AD BOX

Колишній гравець та тренер "Динамо", а зараз наставник "Пахтакора" Максим Шацьких поділився очікуваннями від матчу Ліги Європи, в якому кияни сьогодні зіграють із "Лаціо".

- Максиме Олександровичі які у вас очікування від матчу "Динамо" - "Лаціо"? Чи дивитиметеся поєдинок?

– Звісно! Я не пропускаю жодної гри "Динамо". Я дивлюсь матчі київської команди і у чемпіонаті України, і у єврокубках. З "Лаціо" буде тяжко. Це зрозуміло. У Лізі Європи слабких суперників немає. "Лаціо" є "Лаціо". Але варто зазначити, що напередодні поєдинку з динамівцями вони з рахунком 1:2 програли "Фіорентині" у Серії А.

- Якось на римлян вплине той факт, що вони програли "фіалкам"?

– Думаю, вони теж будуть сильно мотивовані, щоби реабілітуватися перед фанатами. "Динамо" також несподівано зіграло 0:0 із "Рухом". Два очки, скажімо так, втратили у поєдинку із львівською командою. Але добре, що хоч не програли, бо "Рух" наприкінці зустрічі мав непогані моменти. Але Ліга Європи – це інший турнір. Інша мотивація, інший настрій там все по-іншому.

– Як буде киянам грати домашню зустріч у Гамбурзі?

– Я гадаю, що стадіон у Гамбурзі буде заповнений сьогодні. Багато у цьому місті українців. Не просто так було обрано саме це місто для домашніх поєдинків "Динамо" у Лізі Європи. Моїх друзів буде багато на сьогоднішній грі. Але якщо говорити про результат? Я не провісник. Це футбол. Важко сказати, як складеться на футбольному полі.

- Як вважаєте, без Чіро Іммобіле, який перейшов до "Бешикташу", "Лаціо" інше?

- Я думаю, так, тому що багато років він відіграв за "Лаціо". Я, щиро кажучи, думав, що він у римській команді і завершить кар'єру. Він багато років віддав "Лаціо". Але вийшло так, що він таки перейшов до іншого клубу. Багато років Іммобіле був найкращим голеадором у Серії А та безпосередньо у "Лаціо". Багато було на ньому зав'язане. Можливо, у зв'язку з тим, що Чіро змінив команду, римляни мають певні проблеми.

– Раніше у ЗМІ Шапаренка пов'язували з "Лаціо", хоча потім писали, що він не хоче до римського клубу. І все-таки, на вашу думку, це особливий матч для Миколи буде?

– Я гадаю, не тільки для нього буде особливий поєдинок. Усі намагатимуться показати свій найкращий рівень! Тому що молодих хлопців у команді достатньо. У таких міжнародних іграх скаути інших команд спостерігають за футболістами, яких виявляється інтерес. Тому я думаю, що гравці "Динамо" вийдуть на поле подвійно мотивованими. І не тому, що хочеться демонструвати якісь свої якості. Вони вийдуть грати за клуб, за команду, країну. Гра має бути цікавою. "Лаціо" намагається комбінувати. "Динамо" теж любить це робити. Подивимося, хто кого переграє.

– Згадайте ваші матчі за "Динамо" з "Лаціо" як гравця у Лізі чемпіонів сезону 1999/2000 (0:1 та 1:2) та як тренера у 1/8 фіналу Ліги Європи у 2018 році (0:2 та 2: 2). Все-таки різні "Лаціо" були! Особливо сильні римляни були, коли за них грали Верон, Недвед та компанія.

- Так-так, згоден! Усі пам'ятають ті поєдинки проти того "Лаціо". І то можу сказати, що ми з тим сильним "Лаціо" грали на рівних. Коли був у тренерському штабі "Динамо" і ми грали проти римлян, природно, великі зміни в команді відбулися. Але лаціале завжди перебувають у топі! В Італії грають у контактний, міцний футбол. Цікаво буде! Головне, у сьогоднішньому матчі із "Лаціо" киянам не програти єдиноборства. Тоді буде легше динамівцям.

– Що ще порадите київській команді у цій зустрічі?

- У "Динамо" є швидкі гравці. Їм потрібно постаратися зіграти на швидких переходах та контратаках. Ми не знаємо, як гратиме "Лаціо". Залишається питанням, чи агресивно вони гратимуть і пресингуватимуть. Гра покаже. Але "Лаціо" намагатиметься домінувати.

Read Entire Article