Украинские разведчики полностью освободили агрегатный завод в Волчанске, - ГУР

3 weeks ago 12
ARTICLE AD BOX

Головне управління розвідки Міноборони повідомило про звільнення та зачистку території Вовчанського агрегатного заводу у Харківській області.

Про це повідомляє прес-служба ГУР МОУ.

"Внаслідок надзвичайно складної та успішної операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів у всіх будівлях підприємства.

У вівторок 24 вересня о 14:40 командир спецпідрозділу ГУР Тимур доповів начальнику ГУР МО України Кирилу Буданову про успішне завершення операції", - йдеться у заяві.

Зазначається, що операцію здійснили спеціальні групи ГУР: "Стугна", "Парагон", "Юнгер", БДК, "Терор".

Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої із противником за умов щільної забудови. В окремих випадках українські спецназівці вступали з ворогом до рукопашного бою, розповідають розвідники.

Росіяни перетворили агрегатний завод на свою пропагандистську "фортецю", задіявши в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СПП повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва).

Крім того, проти українських розвідників безперервно застосовувалася значна кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи "Сонцепьок".

Незважаючи на запеклий опір ворога, бійцям ГУР МОУ вдалося знищити супротивника, взяти полонених та поповнити обмінний фонд, зазначили у розвідці.

Вказано, що територію агрегатного заводу було передано під контроль ЗСУ після зачистки всіх 30 будівель об'єкта.

Нагадаємо, що російські військові зайшли на територію Вовчанського агрегатного заводу у травні 2024 року. Сили оборони заблокували там окупантів. Допомогу від своїх росіяни отримували дронами.

Read Entire Article