Тренер Левого Берега: Постепенно появилась уверенность, что можем бросать вызов старожилам УПЛ

1 month ago 32
ARTICLE AD BOX

Головний тренер "Лівого берега" Віталій Первак розповів про перемогу в матчі 5-го туру УПЛ із "Вересом" (3:1) та оцінив виступ команди на стартовому відрізку чемпіонату.

- Якщо відверто, то перший тайм у Рівному ми провалили і дуже добре, що пропустили лише одного разу. Реалізуй господарі пенальті за рахунку - 1:0, то врятуватися було б дуже складно.

Певну нервозність у діях "Лівого берега" можна пояснити тим, що через незначне ушкодження Андрія Якимова та хворобу Валерія Сомара ми змушені були задіяти в центрі оборони Дмитра Семенова та Владислава Шаповала, які раніше разом не виступали. Звісно, певна незіграність стопперів відчувалася і це давалося взнаки. Тим паче, що господарі високо нас зустрічали і змушували приймати не завжди правильні рішення.

- Як можна було зупинити цей натиск рівнян і домогтися зламу?

- У перерві я налаштовував хлопців діяти сміливіше і головне швидше приборкувати м'яч і налагодити гру в пас, що б дало змогу виходити з-під пресингу і використовувати вільний простір у середній зоні господарів.

Поступово нам вдалося відсунути гру від своїх воріт, а відтак вирішальними стали заміни на 65-й хвилині, коли на поле вийшли Клим Приходько, Тарас Галас і Владислав Войцеховський. Уже за дві хвилини Приходько вирівняв становище, незабаром він асистував Галасу, який вивів "Лівий берег" уперед, а Войцеховський під завісу матчу заробив пенальті, який реалізував Руслан Дідух, встановивши підсумковий рахунок.

- Як Ви взагалі оціните виступ підопічних на стартовому відрізку?

- Усе ж таки, треба врахувати, що ми готувалися до виступу в Першій лізі, коли ж у додатковому міні-турнірі вибороли путівку до УПЛ, то необхідно було бути готовим, перш за все, психологічно, бо це зовсім інший рівень. На старті не все виходило, як би хотілося. Але відчувалося, що хлопці з кожним поєдинком додають. Бо самі добре розуміли, що треба на полі думати швидше. Інакше неприємностей не уникнути. Поступово з'явилася впевненість, що можемо кидати виклик старожилам Прем'єр-ліги.

Мене влаштовує та кількість очок, які ми набрали, і місце в турнірній таблиці, хоча щодо налагодження командної гри є над чим працювати, що вдосконалювати. Ось чому зараз активно працюємо над підсиленням атакувальної ланки.

- Може вже з кимось із потенційних новачків є домовленість?

- Так, але далі без конкретики, бо кілька тижнів тому в нас перехопили нападника, з яким ми вели перемовини. Ось підпишемо контракт тоді й поговоримо про новобранця.

Read Entire Article