США объявят пакет помощи Украине более чем на 8 млрд долларов, - Reuters

3 weeks ago 10
ARTICLE AD BOX

США планують оголосити про надання Україні військової допомоги на понад 8 мільярдів доларів. Це може статися завтра, 26 вересня, під час візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона.

Про це повідомляє Reuters.

За даними анонімних джерел видання, адміністрація президента США Джо Байдена веде термінові переговори з Конгресом, щоб дозволити їй використати 5,6 мільярда доларів військової допомоги Україні до 30 вересня - кінця федерального фінансового року, коли спливає термін дії повноважень.

Водночас ще одна частина допомоги стосуватиметься виділення 2,4 млрд доларів у рамках програми "Ініціатива сприяння безпеці України", яка дозволяє адміністрації купувати зброю для України у компаній, а не брати її з американських збройних запасів.

Додамо, на сьогоднішньому брифінгу для преси заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Україна отримає всю допомогу, яку було передбачено до кінця каденції президента США Джо Байдена.

"Я поки не маю офіційних оголошень щодо цього, але можу вам сказати, що ми прагнемо забезпечити, щоб Україна отримала ресурси, схвалені Конгресом", - сказала вона.

Read Entire Article