Степаненко: Мы немного разочарованы, потому что хотели доиграть матч с Кривбассом

2 weeks ago 5
ARTICLE AD BOX

Капітан і півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко поділився думками щодо недограного через затяжну тривогу матчу 5-го туру УПЛ із "Кривбасом".

- Тарасе, матч "Кривбас" - "Шахтар" був перерваний і перенесений на невідомий термін. Що ти можеш сказати про цю ситуацію і яка атмосфера в команді після цих новин?

- Можу сказати, що я вже маю досвід догравання матчів і того, як сидіти три-чотири рази в приміщенні, коли в Дніпрі ми грали шість годин. Тепер є досвід того, що матч перенесуть. Це дуже складно, але ми розуміємо, що в нас важка ситуація в країні, прифронтові міста завжди під ризиком. І якщо приймають рішення, то заради безпеки краще не догравати. Звісно, коли ти на емоціях, то хочеш дограти матч, тим паче в нас складний графік, а до Кривого Рогу важко добиратися і тут завжди повітряні тривоги. Але є як є. Чесно кажучи, ми трохи розчаровані, бо хотіли дограти матч. Говорили, що до 23:00 комендантська година можна було трохи ще притримати, але ми не знаємо.

- Попри всі моторошні новини "Шахтар" все одно приїхав до Кривого Рогу, щоб зіграти цей матч. Яким чином ти як капітан підтримуєш молодих гравців та іноземців?

- Після того, що сталося в Кривому Розі, я переживав, моя сім'я переживала, знаю, що дружини футболістів дуже переживали. Іноземці - тут зрозуміло: вони приїхали в іншу країну і були перелякані, але зібралися. Для нас створили умови: ми переночували в іншому місті, їхали на гру дві години автобусом - і почали цей матч, грали, але недограли. Це важко, це не дуже приємно, і мені здається, що на безпеку більше мають звертати увагу ті люди, які організовують наші турніри, які організовують матчі. Тому що це, якщо чесно, не смішно. І я вважаю, що це не завжди правильно.

- Поговоримо трохи про позитивне: ти відзначився забитим м'ячем. Які емоції відчував після голу?

- Я давно не забивав, і завжди приємно відзначитися в такому важкому матчі. Мене молодший син просив забити гол, казав: "Тату, коли ти вже заб'єш?". Тому я дружині одразу набрав, вона йому показала - він зрадів. Гол - це завжди класно, круто! Тим паче ми повели в рахунку, тому я відчув позитивні емоції.

- Разом з іншими збірниками ти вирушаєш до національної команди. Які цілі ставиш собі зі збірною України?

- Думаю, ми зберемося і будуть певні завдання, які нам поставлять тренер, президент УАФ, а ми повинні їх виконувати. Думаю, завдання одне - зробити все, щоб виграти матчі і вийти з групи, що дає нам право, як я розумію, потім грати в плей-офф за вихід на чемпіонат світу. Хоча там постійно щось змінюють, я точно не знаю, але розумію, що такі будуть цілі. Вважаю, у нас, у принципі, зараз така команда, що ми можемо їх досягти.

Read Entire Article