Спарта Прага - Зальцбург. Анонс и прогноз матча Лиги Чемпионов на 18.09.2024

4 days ago 7
ARTICLE AD BOX

‏Празька "Спарта" повернулася до основного раунду Ліги Чемпіонів вперше з сезону 2005/06, і ясно, що для неї мова про свято. Для "Зальцбурга" цей раунд - обов'язок, і він завжди ставить за мету вихід до наступного. Тим більше – після попереднього сезону, коли посів останнє місце в групі. Чия мотивація, чий настрій переможуть в очному матчі? Досвід австрійців? Ентузіазм чехів?

Ліга Чемпіонів. Раунд Ліги. Перший тур

18 вересня. 19:45. Прага. "Епет Арена"

"Спарта" Прага - "Зальцбург"

Головний арбітр: Раде Обренович (Словенія)

Стан команд

Обидві команди змушені були пробиватися до основного раунду крізь Кваліфікацію. "Спарта" не була успішною в такій, оскільки навіть в її вирішальному раунді не була з сезону 2010/11. "Зальцбург" не був успішний в такій, бо просто не грав в такій, а виходив до групового турніру прямо. Але цього разу був вимушений через втрату чемпіонського титулу в Австрії.

Обидві з завданням упоралися, хоча й не без проблем. "Спарта" пройшла "Шемрок Роверс" доволі легко, "Стяуа" - з 3:2 в гостях та 1:1 вдома, "Мальме" двічі перемогла з рахунком 2:0, але обидва матчі були бурхливими і могли повернутися в будь-який бік. В гостях вона забила з рикошету та в контратаці на останніх хвилинах, в Празі до голів обидві команди не реалізували пенальті.

"Зальцбург" ж пройшов "Твенте" з 2:1 вдома та 3:3 у гостях, київське "Динамо" з 2:0 в гостях та 1:1 вдома. В обох дуелях він начебто контролював ситуацію, але й там були різні нюанси, які могли повернути гру в інший бік.

Тим часом матчі команд у лізі переносили. Переносили матчі обох в останньому турі через повені в сусідніх Чехії та Австрії. Загалом у лізі вони в зручному стані, на першому місці за втраченими очками. Але "Зальцбург" програв там, причому в останньому хронологічно матчі. "Спарта" вже також втрачала очки. В останньому домашньому хронологічно.

Слід зазначити, що влітку команди очолили нові тренери. Причому недосвідчені у самостійній роботі. Багаторічний помічник Юргена Клоппа голландець Пеп Лейндерс і помічник Брайана Пріске, який пішов влітку зі "Спарти" до "Феєнорда", данець Ларс Фріїс головними тренерами в кар'єрі в сумі працювали менше трьох років.

Неважко здогадатися, що "Зальцбург" хоче грати в стилі Клоппа – високі швидкості та пресинг. Але гра ще не відшліфована, помилок у центрі поля та в обороні чимало. Та й він може відійти в центр поля та не грати настільки агресивно. "Спарта" також теоретично хоче пресингувати і грати високо, але насправді набагато прагматичніша і не гребує обороною.

Останні матчі команд

Спарта Прага - Зальцбург. Анонс та прогноз матчу Ліги Чемпіонів на 18.09.2024 - изображение 1

Кадри

Гравці стартового складу "Спарти" півзахисник Кайрінен та латераль Рінеш (забив в Мальме) повернулися до тренувань, але під питанням. А захисники Соренсен (також гравець "старту") та новачок останніх днів серпня Коббаут не зіграють майже напевно. Натомість, капітан опорник Павелка набрав форму та атакери з Косово Краснічі та Ррахмані відзначились проти "Градец Кралове".

‏У "Зальцбурга" втрат більше. Форварди Фернандо та Конате, захисники Терзіч та Гіндо, півзахисник Кавамура, а головне – провідні опорники К'єргор та Бідструп. Щоправда, без перших двох команда вже звикла грати – Єо, Дагім, Нене забивають. А ось без останніх двох буде дуже складно.

Чехи грають за тактичною схемою 3-4-2-1, австрійці – 4-3-3.

"Спарта": Віндаль, Панак, Візнер, Вітік, Зелені, Лачі, Саділек, Рінеш, Краснічі, Олатунджі, Хараслін

"Зальцбург": Блазвіх, Дедіч, Байду, Мелльберг, П'ятковськи, Гурна-Дуат, Капальдо, Глух, Нене, Дагім, Єо

Цифри та факти

  • "Спарта" та "Рел Булл Зальцбург" не зустрічалися в офіційних матчах ніколи. У товариському вони зустрічалися у липні цього року та зіграли 2:2. В офіційних "Спарта" зустрічалася з попередньою реінкарнацією австрійського клубу у Кваліфікації Ліги Чемпіонів сезону 1997/98 та перемогла - 0:0 в гостях, 3:0 вдома
  • "Спарта" не грала в основному раунді Ліги Чемпіонів з сезону 2005/06. "Зальцбург" грає в такому вшосте поспіль
  • "Спарта" не програвала в останніх 26-ти матчах у всіх турнірах - 21 перемога та п'ять нічиїх. "Зальцбург" програв в останньому "Рапіду" у лізі, але до цього в десяти матчах здобув вісім перемог та дві нічиї
  • "Спарта" не програвала у 12-ти останніх домашніх офіційних матчах - сім перемог та п'ять нічиїх. "Зальцбург" програв в останньому гостьовому, але до цього в шести в гостях не програвав - п'ять перемог та нічия
  • "Спарта" забивала в останніх 13-ти Єврокубкових матчах, "Зальцбург" забивав в п'яти останніх таких
  • "Спарта" забивала в останніх 17-ти матчах у всіх турнірах, "Зальцбург" - в останніх 11-ти матчах

Прогноз: Спарта - Зальцбург 1:1

Обидві команди розуміють, що за нинішнього формату зобов'язані брати максимум очок у матчі проти далеко не найстатуснішого суперника. Але й розуміють, що поразка в такому матчі відкине далеко назад і перетворить на аутсайдера турніру. "Зальцбург" значно досвідченіший на такому рівні, та й просто сильніший, але грає в гостях, страждає від травм, нестабільний в обороні. Тож нічия реальна.

Read Entire Article