Португалия – Хорватия. Прогноз матча Лиги наций на 05.09.2024

2 weeks ago 6
ARTICLE AD BOX

Ліга націй, група А1. 1-й тур

Лісабон, Ештадіу да Луш

Португалія - Хорватія 21:45

Трансляція - Megogo

Португалія

Португалія відверто розчарувала на Євро-2024, хоча чвертьфінал континентальної першості, як і потрапляння до вісімки найкращих на ЧС-2022, у них у кишені був. Результат у "селесао" прийнятний, але якість футболу була огидною. Дивні кадрові рішення і невідповідний ключовим гравцям стиль угробили весь потенціал.

Мартінес так само наївно будує гру навколо Роналду, немов усі суперники Ліхтенштейни і Фарери. Замість того щоб зробити ставку на креативних гравців, які в'яжуть гру через центр, таких як Бруну і Бернарду Сілва, як молоді Фелікс і Леао, грали в навіси на остаточно постарілого CR7. При цьому Кріша знову покликали до збірної і він, очевидно, гратиме.

Не отримали виклик Канселу і Данілу Перейра. Замість них шанс дебютувати за збірну отримають крайні захисники Ренату Вейга з "Челсі" та Тіагу Сантуш із "Лілля". Гонсалу Рамуш травмований, а Пепе закінчив кар'єри у збірній, звільнивши місце в центрі оборони Гонсалу Інасіу та Антоніу Сілві.

Хорватія

Хорватія на Євро зіграла навіть гірше, хоча виліт із групи смерті, де також грали Іспанія та Італія, не став великим сюрпризом. Тож Златко Далич зберіг свою посаду головного тренера, хоча й зазнав критики на батьківщині. Далич, звісно, не вражає, але й ресурс його команди теж відверто зносився.

Модрич на цьому зборі відсвяткує 39-річчя, Івана Перішича доводиться викликати навіть у ситуації, коли досвідчений універсал навіть не має клубного контракту на руках. Плюс пішов зі збірної наш старий знайомий Домагой Віда, як і відверто молодий за мірками ветеранської команди Марцело Брозович. Тож повторення успіхів минулого розіграшу Ліги націй від "шашкових" не варто.

Плюс до всього не зможуть зіграти футболісти, які могли б залатати дірки, що утворилися. Ловро Майєр після дубля "Баварії" в першому турі отримав травму. Надовго вилетів чемпіон Німеччини Йосип Станішич, а також Мартін Ерлич. Під питанням і центрбек "Ліона" Чалета-Цар. Плюс є проблема праворуч у захисті - там зіграє або рослий неповороткий ЦЗ Марін Понграчич, або вінгер Марко П'яца.

Особисті зустрічі

Суперники вже перетиналися в Лізі націй у 2020-му році. Тоді португальці двічі перемагали в результативних поєдинках: 4:1 у Порту та 2:3 у Спліті. Загалом же в Хорватії лише одна очна перемога в літньому товариському матчі (1:2) цього року. До цього було 6 поразок і нічия в 7 поєдинках.

Орієнтовні склади

Португалія: Кошта - Далот, Діаш, Сілва, Мендеш - Пальїнья, Вітінья - Бернарду, Фернандеш, Леау - Роналду

Хорватія: Лівакович - Понграчич, Шутало, Гвардіол, Соса - Модрич, Сучич, Ковачич - Пашалич, Крамарич, Іванушец

Ставки та коефіцієнти

Прогноз на матч Португалія - Хорватія від UA-Футбол

Фактор домашнього поля та загалом набагато солідніший склад говорять на користь Португалії. При цьому очікуємо доволі результативного матчу - обидві оборони кульгають, плюс у 4 останніх особистих зустрічах забивали обидві сторони. Ставка: перемога Португалії + обидві заб'ють із коефіцієнтом 3.50.

Read Entire Article