Первый тур Лиги Европы. На позиции Украины в ТК наступает Швеция, борьба в рейтинге клубов

3 weeks ago 14
ARTICLE AD BOX

Перший тур Ліги Європи – це 36 команд, розділених на 18 ігрових протистоянь. За перемогу кожна з команд отримає три очки у турнірну таблицю, і два – у Таблицю коефіцієнтів країн; нічия дасть один бал і туди, і туди; поразка залишає невдах ні з чим.

Перший тур Ліги Європи розділений на два ігрових дні.


У Лізі Європи від України зіграє київське "Динамо" – дуже важливо тримати темп з набору очок до Таблиці коефіцієнтів, аби не впасти на 23-тє місце, яке може відправити чемпіона УПЛ на старт з першого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Найближчі переслідувачі України, яка наразі йде на 21-му місці, - це Словаччина та Угорщина. Але найбільшу загрозу створює Швеція, яка відстає майже на три бали.

Річ у тім, що Швеція представлена в основному раунді євро кубків трьома командами, має дільник "4", і виступає у менш статусних турнірах, де суперники, порівняно з Лігою чемпіонів, простіші. А от Словаччина, Угорщина, Хорватія, які теж є конкурентами України, змагаються на топрівні.

Отже, Швеція. На тижні "Ельфсборг" зіграє з АЗ (Нідерланди), а "Мальме" – з "Рейнджерс". У шведсько-шотландській парі, на перший погляд, є конфлікт інтересів, адже "Рейнджерс" – конкурент "Шахтаря" у рейтингу клубів. А у цьому рейтингу українській команді важливо бути найвище серед представників країн, які йдуть у Таблиці коефіцієнтів нижче десятого місця. Тоді буде шанс напряму відібратися у Лігу чемпіонів 2025/26. Однак "Рейнджерс" має проблеми у чемпіонаті Шотландії (а конкурентом "Шахтаря" він може бути лише за умови чемпіонства у внутрішній лізі), та й загалом Таблиця коефіцієнтів важливіша, тому вболівати у цій парі треба саме проти шведів.

У боротьбі за позиції в рейтингу клубів для нас також важливе становище грецьких ПАОКа та "Олімпіакоса".

(вигідні перемоги команд, що виділені жирним)

Ліга Європи. 25.09.2024

  • АЗ (Нідерланди) 19:45 "Ельфборг" (Швеція);
  • "Галатасарай" (Туреччина) 22:00 ПАОК (Греція);
  • "Динамо" (Україна) 22:00 "Лаціо" (Італія).

Ліга Європи. 26.09.2024

  • "Мальме" (Швеція) 19:45 "Рейнджерс" (Шотландія);
  • "Ліон" (Франція) 22:00 "Олімпіакос" (Греція).

РОЗКЛАД ВСІХ МАТЧІВ

Перший тур Ліги Європи. На позиції України у ТК наступає Швеція, боротьба в рейтингу клубів - изображение 1

Перший тур Ліги Європи. На позиції України у ТК наступає Швеція, боротьба в рейтингу клубів - изображение 2

Read Entire Article