Отбор на Евро-2025. Северная Ирландия U-21 – Украина U-21 1:2. Пример для подражания

1 week ago 3
ARTICLE AD BOX

Сьогодні в Балліміні на стадіоні "Балліміна Шоуграундс" відбувся матч кваліфікації до Євро-2025 (U-21) між молодіжними збірними України та Північної Ірландії. Українці всі свої сім матчів виграли і пропустили всього три м'ячі. Підопічні Мельгоси посідають перше місце і вже нижче другої позиції точно не опустяться.

У п'ятницю "синьо-жовті" у вольовому стилі переграли збірну Сербії - 2:1. Це був не найкращий матч нашої молодіжки, але результат на табло. Північна Ірландія вдома сенсаційно зіграла внічию з Англією - 0:0. Таким чином, ця збірна вже два матчі поспіль не програвала.

У порівнянні з матчем проти сербів у нашої збірної відбулося дві заміни. Замість Рубчинського вийшов Варфоломєєв, а Брагару замінив Квасницю.

2. Приклад для наслідування - изображение 1

Українці з перших хвилин прогнозовано взяли м'яч під власний контроль. З позиції сили Північна Ірландія точно грати не буде. Проти Англії підопічні Райта 20% ігрового часу володіли м'ячем, але змогли не програти. Вже на десятій хвилині наші хлопці змогли відкрити рахунок. Після передачі Очеретька з меж штрафної пробив Волошин і м'яч з рикошетом від захисника залетів у ворота - 0:1. Відзначимо Брагару, який запресингував і змусив суперника помилитися. Шикарний початок зустрічі проти такого суперника.

Вертикальний футбол міг принести успіх господарям. Після подачі з флангу пробивав Тейлор, але м'яч пролетів вище воріт. Підопічні Мельгоси контролювали перебіг подій на полі і на 30-й хвилині збільшили свою перевагу. Ярмолюк в один дотик віддав на Брагару, який на швидкості увірвався до штрафної і холоднокровно переграв голкіпера - 0:2. Комбінація, яку хочеться ще декілька разів переглядати. Ще до перерви міг забивати Краснопір, але переграти голкіпера наш нападник не зміг.

На початку другого тайму з вигідної позиції пробивав Аллен, але прямо в руки Нещерету. Господарі після перерви суттєво додали в активності, адже результат змушував ризикувати. Складний початок тайму для українців, але суперник своїми моментами не скористався. Поступово гостям вдалося відвести гру від власних воріт.

Здавалося, що футболісти збірної Північної Ірландії у другій половині тайму вже не вірили у те, що зможуть відігратися. Проте, у цьому також і заслуга українців, які змогли перетерпіти складні хвилині. Хорошу можливість довести рахунок до розгромного втратив Волошин, коли з вигідної позиції не зміг переграти голкіпера.

На жаль, дуже прикрий епізод стався на 80-й хвилині. Батагов збив гравця збірної Північної Ірландії і арбітр призначив пенальті. До того ж, арбітр продемонстрував червону нашому захиснику. Одинадцятиметровий реалізував Аллен - 1:2. На щастя відігратися господарі не змогли.

У підсумку, восьма поспіль перемога молодіжної збірної України. Підопічні Мельгоси на п'ять очок відриваються від другого місця. Україна зіграє на Євро-2025, оскільки навіть у разі фінішу на другому місці в групі опиниться серед трьох найкращих команд, які напряму проходять на турнір.

Відбір на ЧЄ-2025. Група F

Північна Ірландія U-21 - Україна U-21 1:2

Голи: Аллен (81, пен) - Волошин (10), Брагару (30)

Вилучення: Батагов (80)

Північна Ірландія U-21: Шарлес - Форбс, Доннеллі, Фогарті - Стюарт (Маккірнан, 46), Девенні, Робінсон (Браян, 46), Девлін - Аллен, Тейлор (Ласті, 73), Келлі (Бегглі, 63)

Україна U-21: Нещерет - Смоляков (Роман, 85), Батагов, Салюк, Крупський - Варфоломєєв (Рубчинський, 55), Ярмолюк (Мельниченко, 72), Очеретько - Волошин (Квасниця, 85), Краснопір (Горбач, 72), Брагару

Read Entire Article