Манчестер Сити – Арсенал. Анонс и прогноз матча 5-го тура АПЛ на 22.09.2024

3 weeks ago 10
ARTICLE AD BOX

Англійська Прем’єр-ліга. 5-й тур.

22 вересня. 18:30. Манчестер. "Етіхад"

Головний суддя: Майкл Олівер (Англія)

Трансляція: Setanta Sports

За останні роки це протистояння вийшло на якийсь космічний рівень в межах Англії і коли "каноніри" грають проти "містян" — це не просто матч туру, це головний матч всього першого кола чемпіонату, не менше.

Два головних претенденти на чемпіонство сходяться в очній битві, Гвардіола проти Артети і ще багато різних епічних протистоянь. Тут не так важливі слова, як важливий зміст. І так, ці матчі не завжди виправдовують очікування в плані видовищності, зате завжди захоплюють 100% уваги будь-якого любителя англійського футболу.

Новини "Манчестер Сіті"

Команда Пепа Гвардіоли розпочинає новий сезон знову в якості чемпіона і знову з амбіціями на черговий титул. Наразі вони залишаються єдиною командою ліги, яка не втрачала очок за перші 4 тури.

Саме в Прем'єр-лізі все ідеально: спочатку перемогли "Челсі" (2:0), потім "Іпсвіч" (4:1), "Вест Гем" (3:1) та "Брентфорд" (2:1). Що кидається в очі? Майже в кожному матчі є пропущений гол і це дійсно вказує на недосконалість оборони "містян".

Також вони розпочали свій шлях і в Лізі Чемпіонів, але без перемоги, до них додому завітав "Інтер" і все завершилось внічию 0:0, причому якщо у когось і була перевага, то саме в італійців. Звісно, хочеться відзначити неймовірну формі Ерлінґа Голанда на старті сезону, але саме матч у Лізі Чемпіонів знову нам нагадав про те, що норвежець зникає у великих матчах і гра проти "Арсеналу" саме такою і є. Цікаво, чи побачимо ми потужного Ерлінґа на цей раз?

Манчестер Сіті – Арсенал. Анонс та прогноз матчу 5-го туру АПЛ на 22.09.2024 - изображение 1

Новини "Арсеналу"

Підопічні Мікеля Артети майже ідеально розпочали сезон. У них такі самі проблеми у Лізі Чемпіонів, як і в "Манчестер Сіті": у першому турі вони зіграли внічию 0:0 з італійською командою, але суперник був трохи простіше: "Аталанта". Достатньо обережно вирішив зіграти Артета у тій грі, але спишемо на це на тактичний вибір і економійю сил на більш важливу гру проти "містян".

У чемпіонаті вони також провели 4 матчі, де здобули 3 перемоги і 1 раз зіграли внічию. Та нічия сталась у грі проти "Брайтону", коли був вилучений Деклан Райс і супернику стало трохи легше грати. А перемогли вони "Вулвергемптон" (2:0), "Астон Віллу" (2:0) та "Тоттенгем" (0:1).

Саме перемога над "шпорами" у принциповому дербі була надзвичайно важливою, адже у складі не було Райса та Едеґора і це було на виїзді. Можливо, які елементи з тієї гри Артета перенесе і на "Етіхад", було б логічно. Там він гра обережно. Тому майже напевно, не буде розкриватись і проти "Сіті".

Манчестер Сіті – Арсенал. Анонс та прогноз матчу 5-го туру АПЛ на 22.09.2024 - изображение 2

Турнірна таблиця

Особисті зустрічі

31.03.24 АПЛ "Манчестер Сіті" — "Арсенал" 0:0

08.10.23 АПЛ "Арсенал" — "Манчестер Сіті" 1:0

06.08.23 СКА "Манчестер Сіті" — "Арсенал" 1:1

26.04.23 АПЛ "Манчестер Сіті" — "Арсенал" 4:1

15.02.23 АПЛ "Арсенал" — "Манчестер Сіті" 1:3

Цифри та факти

  • "Манчестер Сіті" виграв кожен з останніх 13 матчів у рамках Прем'єр-ліги;
  • "Манчестер Сіті" забивав як мінімум 2 голи у кожному з останніх 13 матчів у рамках Прем'єр-ліги;
  • "Манчестер Сіті" вигравав як після першого, так і після другого таймів у 10 з останніх 11 матчів у рамках Прем'єр-ліги.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

У Пепа Гвардіоли є невеликі проблеми в плані кадрів, на травмах перебувають Оскар Бобб та Натан Аке, вони точно не зможуть зіграти у цьому матчі. Також під питанням готовність вийти на поле Кевіна Де Брюйне і це може бути ключовою втратою.

У Мікеля Артети точно є своя ключова втрата, мова про Мартіна Едеґора, який травмувався під час гри за збірну Норвегії. Його дуже не вистачатиме цій команді у будь-якому випадку. Окрім Едеґора, травмованими залишаються Томіясу, Тірні, Меріно та Зінченко.

"Манчестер Сіті", 3-4-2-1: Едерсон — Аканджи, Діаш, Гвардіол — Доку, Родрі, Ковачіч, Савіньйо — Фоден, Сілва — Голанд

"Арсенал", 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Тімбер — Партей, Жоржиньо, Райс — Сака, Гаверц, Мартінеллі

Ставки та коефіцієнти на матч

Прогноз на матч між "Манчестер Сіті" та "Арсеналом" від UA-Футбол

ТБ 2.5 — 2:1. Потужний старт від "містян" загалом та Голанда зокрема наштовхує на думку, що вони номінально сильніші прямо зараз, та ще й гратимуть у себе вдома. Окрім того, втрата Едеґора майже напевно зіграє свою роль у цьому матчі. Так, команда Гвардіоли не дуже надійна позаду, тому свій гол має пропустити, але і забирати перемогу тут також повинна.

Даний прогноз — це лиш один з можливих варіантів розвитку подій, він не гарантує виграшу.

Read Entire Article