Магнус Карлсен призвал не снимать санкции с РФ. На России обиделись и призвали норвежца вернуть призовые деньги

3 weeks ago 12
ARTICLE AD BOX

Чемпіон світу з шахів норвежець Магнус Карлсен отримав нагороду найкращого гравця за останні 100 років і у своїй промові після нагородження закликав не знімати санкції з Росії.

"Дещо дивно отримувати цю нагороду, поки я ще активний гравець. Зараз я, якщо бути чесним, більше думаю про матч збірної Норвегії проти В'єтнаму.

Звичайно, я мав прийняти цю нагороду, але, на мою думку, Гаррі Каспаров мав кращу кар'єру, ніж я. Я розумію, чому я отримав цю нагороду, але я все одно думаю, що він більше заслуговує на це.

Принаймні я скажу на честь Гаррі, бо я впевнений, що він скористався можливістю дати пораду не скасовувати санкції проти російської та білоруської шахових федерацій.

Ось і я говорю те саме", - сказав Карлсен.

Традиційно цікаво відповіли на таку промову Карлсена в Росії.

Так, віцепрезидент Федерації шахів Росії (ФШР) Сергій Смагін закликав Карлсена повернути гроші, які норвежець заробив на турнірах у РФ.

"Карлсен — найсильніший шахіст світу на даний момент, це без сумнівів. Але крім Карлсена на сьогоднішній день є тисячі шахістів високого рівня, які мають іншу точку зору щодо повернення росіян на світову арену.

Карлсен - член норвезької федерації, яка завжди вкрай різко виступає проти Росії. Плюс Карлсен говорить саме те, що йому вигідно самому. А без росіян конкуренція у світі падає.

Я нагадав би Карлсену, що старт його професійної кар'єри відбувся в Росії. Він хлопчиком приїжджав до нашої країни, грав на різних турнірах і заробив тут чимало грошей. Перш ніж говорити щось негативне про Росію, Карлсену тоді непогано було б повернути борг, усі ці призові.

Я взагалі вкрай негативно ставлюся до політичних заяв людей, які в цьому не розуміють, не розуміються і не впливають на ці процеси. Спортсмени мають займатися спортом, а не політикою", – сказав Смагін.

Read Entire Article