ЛЧ. Фейеноорд – Байер 0:4. Избиение за тайм

4 weeks ago 11
ARTICLE AD BOX

Ліга Чемпіонів. 1-й тур

Роттердам, Фейєноорд арена

Фейєноорд - Байєр 0:4

Голи: Віртц 5, 35, Грімальдо 30, Велленройтер 44 (аг)


"Байєр" за тайм знищив “Фейєноорд” у першому матчі Флоріана Віртца в Лізі Чемпіонів. Дебютант ще до перерви оформив дубль, разом із Боніфейсом і латералями влаштувавши справжній майстер-клас у Роттердамі. Краще за Леверкузен у першому турі виступила тільки "Баварія".

"Фейєноорд" насилу пережив розставання з Арне Слотом і не вражав у чемпіонаті на старті кампанії, лише одного разу перемігши в 4 турах за Бріана Пріска. Але не варто обманюватися - роттердамці до сьогодні йшли на 30-матчевою серією без поразок у всіх турнірах. Знайоме леверкузену почуття, з яким німці попрощалися на початку місяця.

Та й цього вечора Роттердам залишив непогане враження: були сміливі у всіх фазах гри, загрожували зі стандартів і відрізками виглядали далеко не приречено. 2 скасовані голи й один потенційний пенальті, знову-таки, скасований через офсайд. Інша річ, що якість виконання була на різному рівні. А звідси й такий рахунок.

"Фейєноорд" почав із дуже агресивного пресингу. Повністю забрали собі м'яч у перші 15 хвилин, Зехіел навіть встиг забити з кутового, але з порушенням правил. Але до того моменту його команда примудрилася програвати. Той самий Зехіел помилився в білд-апі, за що Віртц миттєво покарав ударом у нижній кут із лінії штрафного.

При цьому високий тиск господарів залишався проблемою для "Байєра" ще хвилин 20. Далі вони розгадали шифр від їхнього пресингу і за 15 хвилин забили ще 3 рази. Ключем до злому став гнучкий рух верхньої трійки і використання латералів. Боніфейс раз по раз опускався за м'ячем, ставив корпус і розганяв атаки 3 в 3 і 4 в 4. Там уже вривалися крайки і знищували оборону суперника.

Другий м'яч став підсумком геніальної передгольової передачі Віктора в стилі Анрі на Фрімпонга, який прострілив Грімальдо на порожні. Третя - знову Боніфейс у ролі форварда-орієнтира, який зв'язав атаку, підключення Фрімпонга, з тією лише різницею, що завершував Віртц і робив це ефектно зльоту.

Також варто відзначати рух Тер'є і того ж Флоріана. Вони плутали персональну опіку "Фейєноорда", спустошували опорну, яка і без того гуляла через гру Тімбера і Міламбо по Андріху і Джаці. Крапку поставило розкішне виконання Грімальдо стандарту. Алехандро виконав ідеальний крос на Тапсобу, який завдяки помилці голкіпера Велленройтера відправив 4-й і останній м'яч у сітку.

Другий тайм уже був формальністю. "Фейєноорд" не полишав спроб порадувати публіку голом престижу. І вони щонайменше двічі були до цього близькі. Але загалом Леверкузен, на відміну від перших матчів сезону, вже куди впевненіше доводив справу до логічного кінця. А з тим, щоб потужно почати і домогтися переваги в кілька голів ще в першому таймі, у них взагалі проблем не виникає. 0:4.


Фейєноорд: Велленройтер, Ганцко, Белен, Траунер (Мітчелл, 72), Лотомба (Хадж-Мусса, 61), Тімбер, Зеррукі (Смал, 46), Хван Ін Бом, Міламбо (Надже, 75), Пайшао (Уеда, 61), Хіменес

Байєр: Градецький, Фрімпонг, Інкап'є, Та, Тапсоба, Грімальдо (Бєлосьян, 80), Андріх, Джака (Паласіос, 81), Віртц (Алеїш Гарсія, 72), Тер'є (Адлі, 72), Боніфейс (Шик, 62)

Read Entire Article