ЛЧ. Милан – Ливерпуль 1:3. Убийство в северной Италии

1 month ago 13
ARTICLE AD BOX

Класичне протистояння, яке ми всі так любимо. "Мілан" під керівництвом Паулу Фонсеки приймав у себе вдома "Ліверпуль" Арне Слота і розпочав матч настільки потужно, що за гостей з Англії стало страшно.

Стартові склади обох команд були без особливих сюрпризів, от тільки у стартовому складі мерсисайдців не знайшлось місця для Луїса Діаса, все інше точно легко читалось. І те, з яким натиском на ворота Аліссона "россонері" стартували, точно заслуговує на компліменти.

Не зовсім зрозуміли гравці "Ліверпуля", що взагалі відбувається, як спочатку Рейндерс вилетів на простір і ледь не віддав гольову на Морату (там все ж був офсайд), а потім Пулішич отримав передачу і вільно пробіг по флангу Цимікаса, який втратив свою зону, бо програв боротьбу за верховий м'яч. Американець полетів далі, побачив, що вільних партнерів немає і вирішив стріляти у дальній кут. Успішно: команда Слота шокована, а господарі вже попереду.

3. Вбивство у північній Італії - изображение 1

От тільки одразу за пропущеним голом від мерсисайдців послідувала відповідна реакція. Увімкнули вони свою фірмову швидкість і високий пресинг і саме пресинг змушував підопічних Фонсеки регулярно помилятись. Було помітно, як їм некомфортно виходити з оборони, постійні невимушені втрати і про атаку вони тимчасово забули.

А свої голи гості знайшли, як не дивно, після стандартів. По суті ми побачили голи-близнюки, тільки від різних виконавців. Трент Александер-Арнолд зробив точну подачу зі штрафного, на яку відгукнувся Ібраїма Конате. Що цікаво, саме Рейндерс втратив свого опонента у тому моменті, легкий гол, 1:1. Далі були моменти від Жоти, Салаха, але без успіху.

Ближче до кінця першої половини зустрічі ще один гол у ворота Меньяна, на цей раз подача від Цимікаса з кутового, знову Рейндерс втрачає свого опонента, на цей раз це був Вірджил ван Дейк і нідерландський захисник відправив круглого у сітку воріт. 1:2.

У другому таймі все продовжило розвиватись за цим сценарієм: "Мілан" вже перемкнувся на режим контратак, а "Ліверпуль" продовжував тримати ініціативу. Також у цю гру втрутилась травма, що, звісно, дуже прикро. Емоційно Майк Меньян відреагував на своє пошкодження, коли вимушено покидав поле і замість нього на поле вийшов 19-річний Лоренцо Торріані, для якого це дебютний матч у футболці "россонері".

Втім без пропущеного голу команда Слота його не відпустила. Швидка атака від гостей, яку розігнав Домінік Собослай, непоганий прохід від Ґакпо зі зміщенням в центр, потім простріл вздовж воріт точно на відкритого Домініка і точний удар в дальній кут. 1:3. Справедливо і закономірно, враховуючи розвиток подій на полі.

3. Вбивство у північній Італії - изображение 2

Після цього Фонсека пішов на легкий ризик і зробив атакувальну заміну, випустивши нападника Таммі Абрахама замість півзахисника Рубена Лофтус-Чіка. Варто відзначити, що ця заміна частково допомогла, адже активності біля воріт Аліссона побільшало, у той же час "Ліверпуль" почав думати про наступний матч АПЛ і перейшов у режим економії енергії, адже комфортний рахунок вже був.

Ближче до фінального свистка гра стала відкритою, свої моменти мав Дарвін Нуньєс, але спочатку пробив повз ворота, а згодом Торріані врятував свою команду. Та у Рафа Леау за кілька секунд до кінця ледь не скоротив відставання в рахунку. Проте після такої гри висновок може бути тільки один: справедлива перемога гостей, які в певні періоди просто не відчували очікуваного супротиву. Сильний старт від команди Слота. А Паулу Фонсека має над чим думати та працювати.

Ліга Чемпіонів, етап ліги, 1-й тур

Стадіон: "Сан-Сіро" (Мілан)

Головний суддя: Еспен Ескос (Норвегія)

"Мілан" — "Ліверпуль" 1:3

Голи: Пулішич (3) — Конате (23), ван Дейк (41), Собослай (67)

"Мілан": Меньян (Торріані, 51) — Калабрія (Емерсон, 71), Павлович, Томорі (Ґаббія, 84), Ернандес — Фофана, Лофтус-Чік (Абрахам, 71) — Пулішич, Рейндерс, Леау — Мората (Окафор, 84)

"Ліверпуль": Аліссон — Александер-Арнолд (Ґомес, 79), ван Дейк, Конате, Цимікас — Ґравенберх, Мак Аллістер (Ендо, 90+3) — Салах (К'єза, 90+3), Собослай, Ґакпо (Діас, 68) — Жота (Нуньєс, 68)

Попередження: Калабрія (22), Фофана (31) — Мак Аллістер (53), Конате (80)

Read Entire Article