Лукашенко: Как только НАТО нападет на Беларусь, мы применим ядерное оружие

3 weeks ago 9
ARTICLE AD BOX

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що застосування ядерної зброї спричинить початок Третьої світової війни.

Його заяву цитує Белта.

"Я вже говорив, що напад на Білорусь – це третя світова війна. Нещодавно Путін це підтвердив, вносячи поправки до ядерної доктрини, що напад на Росію та Білорусь – ми застосовуємо ядерну зброю. Він підтвердив мої слова. У цьому була суть моєї заяви. Як тільки вони нападають на нас (НАТО є НАТО. Американці та поляки - вони вже вишикувалися вздовж кордону, особливо польського. Знаємо, що керівництво Польщі вже потирає руки), ми застосовуємо ядерну зброю. І Росія за нас втягується", - заявив білоруський диктатор. .

Лукашенко зазначив, що оскільки Росії можуть відповісти на ядерний удар, вона застосує одразу весь арсенал, "а це вже світова війна".

"Цього не хоче і Захід. Вони до цього не готові. Але ми їм відверто говоримо: червона лінія - це державний кордон. Наступили на нього - відповідь буде миттєвою", - додав він.

Білоруський диктатор вкотре також заявив, що треба зупинити війну в Україні та домовлятися про мир.

"Є певні межі, рамки. Нам треба домовитися з українцями, треба зупинити цю війну. Слухайте, яка війна була Друга світова та Велика Вітчизняна. Білорусь взагалі знищили. І ми начебто вже, ваше покоління, навіть моє, з німцями нормально розмовляли. Тобто пам'ять людська, яка б вона не була, все-таки відшліфовує ці рани. Точно так і з українцями", - додав Лукашенко.

Read Entire Article