Лига Наций. Великий Роналду снова спасает Португалию, а Модрич приносит хорватам победу над Польшей

1 week ago 9
ARTICLE AD BOX

Говоримо про групу 1 Ліги А, в якій за вихід до плей-офф ведуть боротьбу чотири міцні збірні: Португалія, Шотландія, Хорватія та Польща. Після першого туру португальці з поляками переграли хорватів та шотландців відповідно, а в другому турі на нас чекали певні сюрпризи, давайте розбиратись, що ж сталось.


Ліга Націй. Ліга А. Група 1. 2-й тур

Стадіон: "Ештадіу да Луж" (Лісабон)

Головний суддя: Мауріціо Маріані (Італія)

Португалія – Шотландія 2:1

Голи: Фернандеш (54), Роналду (88) — Мактоміней (7)

Португалія: Кошта — Семеду (Далот, 76), Діаш, А. Сілва, Мендеш — Фернандеш, Палінья (Р. Невеш, 46), Б. Сілва (Ж. Невеш, 68) — Нету (Роналду, 46), Жота, Леау (Фелікс, 68)

Шотландія: Ґанн — Ралстон, Генлі, Маккенна, Робертсон — Ґілмор, Маклін (Ґолд, 74) — Крісті (Шенкленд, 88), Мактоміней, Макґінн (Доук, 90+1) — Дайкс (Конвей, 74)

Попередження: Семеду (66), Невеш (68), Фернандеш (80) — Крісті (39), Робертсон (51), Генлі (86)

Першим і головним сюрпризом сьогоднішнього вечору стало те, що Роберто Мартінес посадив Кріштіану Роналду на лаву для запасних. Вперше з 2022 року капітан збірної не вийшов на поле з перших хвилин і Стів Кларк разом зі своєю збірною були справді здивовані.

Можливо, саме подив від цього факту надихнув їх потужно розпочати матч, адже на перших хвилинах ми побачили непогані атаки від "тартанової армії", одна з яких завершилась взяттям воріт. Це Маклін виконав просто ідеальний навіс з лівого флангу атаки, а центр оборони Португалії в особі Діаша та Антоніу Сілви відверто провалився. Не вслідкували вони за новоспеченим гравцем "Наполі" Скоттом Мактомінеєм, а той легко та елегантно відправив круглого у сітку воріт Кошти. Ось такий несподіваний початок.

Ліга Націй. Великий Роналду знову рятує Португалію, а Модрич приносить хорватам перемогу над Польщею - изображение 1

Після цього на полі в атаці ми бачили тільки команду Роберто Мартінеса, яка грала вдома і не могла собі дозволити зганьбитись перед власними вболівальниками. Рафа Леау непогано пробивав на 21-й хвилині, а згодом хороший момент був у Нуну Мендеша. Загалом фланги діяли активно, постійно завантажували суперників і тримали в напрузі оборонців вінгери португальців. От тільки у першому таймі не вистачало точності їхнім ударам.

Друга половина розпочалась у тому ж темпі: атаки від Португалії не вщухали, тільки спостерігати за цим стало цікавіше, адже на поле вийшов Кріштіану Роналду, який ще ніколи не забивав Шотландії. Разом з ним вийшов і Рубен Невеш. Але зрівняти рахунок судилось не капітану, а Бруну Фернандешу після такої банальної атаки, яка зазвичай завершувалась подачею до штрафного майданчика, втім на цей раз Леау вирішив грати низом і віддав пас перед штрафним майданчиком на Бруну Фернандеша, той в дотик пробив і Анґус Ґанн незграбно підставив руки, не зумівши відвести небезпеку. Гол і це 1:1.

Цікаво, що після цього ми нарешті знову побачили трохи активності попереду від гостей, які при переможному рахунку навіть не думали про те, щоб подвоїти перевагу, а стояли на відбій як могли. Робертсон та Дайкс брали особливо активну участь в цих атаках, але щось реалізувати не вдалось. А от активність від португальців трохи спала, в один момент могло здатись, що їх навіть влаштовує нічия.

Ліга Націй. Великий Роналду знову рятує Португалію, а Модрич приносить хорватам перемогу над Польщею - изображение 2

Втім ближче до кінця гри господарі знову забрали собі ініціативу і Жоау Фелікс не зміг реалізувати ідеальний вихід сам на сам з Ґанном після ідеальної передачі від Роналду. А потім була ціла серія з моментів, коли круглий мав перетинати сітку воріт Ґанна, але якимось дивом цього не зробив: удар головою від Фелікса парируваний, добивання від Роналду у стійку, а потім ще один удар від Кріштіану у стійку, добивання не вийшло, героїчний Ґанн виніс м'яч подалі. Яка панічна злива… підопічним Роберто Мартінеса вона могла коштувати дорого, але Роналду — це все ще Роналду.

Подача з лівого флангу від Мендеша, не дотягнувся до м'яча Діоґу Жота, зате дістав його Кріштіану, легко замкнувши чудовий пас від партнера. Вони заслужили, він особисто заслужив цей гол. 2:1, 901-й гол від Роналду, який став переможним і поставив масну крапку у цьому матчі. Красива перемога фаворитів, які довели, що не дарма такими вважаються.


Ліга Націй. Ліга А. Група 1. 2-й тур

Стадіон: "Опус Арена" (Осієк)

Головний суддя: Франсуа Летексьє (Франція)

Хорватія – Польща 1:0

Гол: Модрич (52)

Хорватія: Лівакович — Шутало, Чалета-Цар, Гвардіол — П'яца, Ковачич (Пашалич, 79), Соса (Перішич, 90+2) — Л. Сучич (П. Сучич, 46), Модрич, Петкович (Крамарич, 69) — Метанович (Будімір, 69)

Польща: Скорупський — Камінський (Франковський, 85), Валукєвич, Беднарек, Давидович, Залевський — Урбанський (Модер, 62), Зелінський (Сліш, 62), Шиманський (Пйотровський, 86) — Богуш (Свідерський, 62), Левандовський

Попередження: Ковачич (2), П'яца (14), Л. Сучич (40), Будімір (90+1) — Беднарек (44)

Read Entire Article