Лига Наций. Англия по-змеиному одолевает Ирландию, а Греция не почувствовала финнов

2 weeks ago 9
ARTICLE AD BOX

Поговоримо про два матчі у рамках групи 2 в дивізіоні В Ліги Націй. Тут є один очевидний фаворит в особі збірної Англії, яка встигла обіграти Ірландію, а також Греція з Фінляндією, які розпочали свою гру на кілька годин пізніше. Про все по порядку, спочатку про матч головних фаворитів.


Цей матч був особливим з багатьох причин. По-перше, протистояння Англії та Ірландії — це завжди дуже принципово та гаряче, по-друге, це був перший матч для Лі Карслі біля керма збірної "трьох левів", а по-третє, у стартовому складі англійців опинилось одразу двоє гравців, які виступали за молодіжні збірні Ірландії, але в підсумку обрали виступи за іншу збірну. І це ми ще не пригадуємо про те, що сам Лі Карслі всю кар'єру виступав саме за ірландців.

Інтриг вистачало, особливо було цікаво поглянути на те, як виглядатиме оновлена збірна Англії після Ґарета Саутґейта. І знаєте, вона виглядає чудово. Серед сюрпризів у стартовому складі варто відзначити Джека Ґріліша, який з'явився не на класичній для себе позицій на лівому фланзі атаки, а скоріше в центрі поля, де він з глибини отримував м'яч і тягнув його в атаку. Це цікавий хід, який змусив пригадати Ґріліша, який ще виступав за "Астон Віллу".

Ліга Націй. Англія по-зміїному долає Ірландію, а Греція не відчула фінів - изображение 1

Звісно, вболівальники збірної Ірландії не були дуже раді поверненню до Дубліну Райса та Ґріліша і називали іх справжніми зміями-зрадниками. За іронією долі, саме вони стали авторами забитих голів сьогодні. Взагалі англійці взялись зі справу з самого початку і в моменті, коли Кейн не дуже вдало пробив після прострілу від Букайо Сака, другим темпом під удар набіг Деклан, який пробив точно у дев'ятку воріт Келлегера. Швидкий старт, швидкий гол і в подальшому дуже впевнена гра з повним контролем підопічних Лі Карслі.

За увесь перший тайм ми практично не побачили небезпеки біля воріт Пікфорда, зате гості тиснули на ворота суперника дуже щільно. У дуже красивій атаці з витонченою комбінацією від Райса та Сака, за підсумками якої вони вивели на ударну позицію Джека Ґріліша, Англія забила і другий гол, який виглядав максимально логічно. Точний удар від вінгера "Манчестер Сіті" вийшов не менш красивим, ніж комбінація перед ним.

Ліга Націй. Англія по-зміїному долає Ірландію, а Греція не відчула фінів - изображение 2

Вже у другому таймі Англія почала грати за рахунком, високий пресинг вимкнувся, відхід назад, від чого Ірландія почала потроху оживати, чого лиш вартий удар від Чідозі Оґбене, а потім і від Джейсона Моламбі. Все повз ворота, але все достатньо близько і подібне точно не могло подобатись вболівальникам збірної Англії. Так, їхня улюблена команда відійшла трохи нижче і почала грати обережніше, але простір, який залишався для атакувальних гравців Ірландії, не міг не хвилювати.

Втім цей імпульс був швидкоплинним. Після 60-ї хвилини гості повернули гру під власний контроль і до кінця навіть могли ще забити кілька разів, втім Келлегер не дозволив залетіти у власні ворота третьому голу. Ось така спокійна, виважена, стильна та інтригуюча перемога Англії. Цікаво, як розвиватиметься ця команда при Карслі.

Ліга Націй. Ліга В. Група 2. 1-й тур

Стадіон: "Авіва Стедіум" (Дублін)

Головний суддя: Хосе Марія Санчес Мартінес (Іспанія)

Ірландія – Англія 0:2

Голи: Райс (11), Ґріліш (26)

Ірландія: Келлегер — Коулман (О'Браєн, 58), Коллінз, О'Ши, Брейді (Ферґюсон, 82) — Доерті (Найт, 58), Моламбі, Смоллбоун (Браун, 75), Смодіч — Оґбене, Іда (Макетір, 76)

Англія: Пікфорд — Александер-Арнолд, Маґуайр (Стоунз, 85), Ґейї, Колвілл — Мейну (Ґомес, 78), Райс, Ґріліш (Ґіббз-Уайт, 77) — Сака, Кейн (Боуен, 85), Ґордон (Езе, 78)

Попередження: Смодіч (45), Моламбі (64), Брейді (68), О'Браєн (77) — Мейну (14)


Щодо протистояння між Грецією та Фінляндією багато слів не підбереш, адже елліни і без того були головними фаворитами напередодні, вони просто підтвердили свій статус дуже впевненою грою, фактично не залишивши шансів підопічним Маркку Канерви.

Команда Івана Йовановіча з перших хвилин заволоділа ініціативою і в принципі цю ініціативу не відпускала до фінального свистка. У першому таймі вони здобули собі комфортну перевагу у два голи, а у другій половині, коли можна було зробити кілька замін і почати грати трохи обережніше, оформили і третій гол у ворота Лукаша Градецкі.

Чудовий перформанс як командний, так і індивідуальний у виконанні окремих виконавців, зокрема Йоаннідіса та Бакасетаса. Завдяки тому, що вони перемогли з кращою різницею, ніж англійці, саме греки очолюють свою групу після першого туру.

Ліга Націй. Ліга В. Група 2. 1-й тур

Стадіон: "Георгіос Караїскакіс" (Пірей)

Головний суддя: Урс Шнідер (Швейцарія)

Греція – Фінляндія 3:0

Голи: Йоаннідіс (23, 76), Каллман (автогол, 37)

Греція: Влаходімос — Рота, Мавропанос, Куліеракіс, Цимікас — Манталос (Сіопіс, 67), Бухалакіс (Зафейріс, 67) — Хаційованніс (Константеліас, 58), Бакасетас (Павлідіс, 88), Пелкас — Йоаннідіс (Вагіаннідіс, 89)

Фінляндія: Градецкі — Столь, Хосконен, Іванов, Гальвес — Пельтола, Шуллер — Антман (Кескінен, 63), Камара (Валта, 88), Лод (Єнсен, 66) — Каллман (Пох'янпало, 63)

Попередження: Куліеракіс (51), Константеліас (67), Зафейріс (90+3) — Каллман (25)

Ліга Націй. Англія по-зміїному долає Ірландію, а Греція не відчула фінів - изображение 3

Read Entire Article