Лига Европы. Динамо – Лацио 0:3. Центр обороны в роле апогея провала киевлян

3 weeks ago 11
ARTICLE AD BOX

Ліга Європи, перший тур

“Гамбург Арена”

Головний арбітр: Анастасіос Сідіропулос (Греція)

“Динамо” дебютувало у Гамбурзі. Вболівальників на трибунах не було багато – 7751 глядач. Стадіон виглядав напівпорожнім. Але відповідно й ехо було чудове. Тому “Динамо” лунало ще перед стартовим свистком. Однак римські “тифозі” були, як завжди на висоті. Цілий матч так горланили, що те рідке “Динамо-Динамо” перекривалося за секунди.

На п’ятій хвилині одним стало жарко, а іншим – навпаки: “Динамо” пропустило першим же ударом у свої ворота. Після метушні у центрі м’яч дійшов до нападника Діа, котрий прибрав під праву і відправив круглого у правий кут воріт. Все вийшло якось дуже просто.

Після стартового тиску гостей “Динамо” на дев’ятій хвилині завдало першого удару. Кабаєв змістився з лівого флангу і пробив у стилі регбі. Злетів м’яч з ноги. Через три хвилини Ярмоленко був у штрафному римлян і намагався виконати еластіко. У підсумку – м’яч вийшов за лицьову лінію від самого Андрія.

Непогано “Динамо” розігрувало у центрі поля. Бражко і Піхальонок ці атаки починали, Шапаренко надавав темпу. Але практично все завершувалося прострілами “в молоко”. Однак в одному з таких наступів “десятка” киян заробила стандарт. Удар-простріл від самого ж Миколи полетів у руки любителю Путіна голкіпера Проведела. Бущан теж був у грі – парирував потужний дальній удар Чауна.

Згодом кияни ще й Себальйоса втратили – його замінив Біловар. І він “взяв участь” в другому голі. На 34 хвилині – черговий фатальний провал в обороні “Динамо”. Усе почалося з простого: Біловар гучним криком продемонстрував, що він грає головою у центрі поля після виносу голкіпера, але ледь штовхнув м’яч вперед. Далі круглий через момент дійшов до Михавка, і він правою виніс прямо у центр. Перехоплення, розрізний пас у зону без центрбеків і гол від Деле-Башіру.

І відразу ж на 35 хвилині Діа оформив дубль. Навіс з правого флангу полетів точно йому на голову. Михавко навіть поборотися не встиг. Шок? Ні, просто страждання в обороні й три заслужено пропущені голи.

Під кінець тайму “Динамо” стало більш активним біля чужих воріт. Удар Піхальонка з лінії штрафного низом – голкіпер забрав м’яч до рук. А через дві хвилини була справжня краса. Бражко метрів з 30 прямим ударом зі стандарту послав м’яч у ліву дев’ятку, але голкіпер “Лаціо” перевів круглого на кутовий. Згодом ще й Ванат пробив у руки воротарю.

А на 45 хвилині відразу два гольові моменти були біля воріт гостей. Ярмоленко крутив під ліву стійку – Проведел у стрибку парирував. Далі знову бив Бражко з-за меж штрафного майданчика – поруч з правою стійкою.

Але після перерви знову повернувся сценарій з домінуванням гостей. На 53 хвилині втік Марушич правим флангом, але під тиском Кабаєва пробив прямо у зону Бущана. На 61 хвилині влучили у стійку, та ще й добивання зі стрічки воріт виніс Михавко.

Через 10 хвилин Бражко знову наважився на дальній удар. З двійничка він спіймав м’яч і вперіщив метрів з 27 під праву стійку – і тут Проведел потягнув.

А потім арбітру підказали помічники дивитися VAR. Там судді побачили фол від Брагару, який потягнув на червону. І десяти хвилин не зіграв вінгер. Але у нього згодом з’явився партнер по нещастю. Нослін, котрий також вийшов з лави для запасних, був вилучений за відмашку від Дубінчака. Він взагалі зіграв лише три хвилини.

Під кінець навіть киянам момент вдалося створити. Ванат заробив штрафний, а Андрієвський його пробив, але удар з 17 метрів знову потягнув Проведел. Якби не цей голкіпер, який сьогодні реально не раз рятував гостей, розрив у рахунку був би значно меншим.

Але цифри ми бачимо на табло. 0:3 – провал старту в основному етапі єврокубків. Головна проблема – це центр оборони. І також індивідуальний рівень суперника. Думали й рухалися гості у критичних ситуаціях значно швидше за киян.

“Динамо” – “Лаціо” 0:3

Голи: Діа 5, 35, Деле-Башіру 34

“Динамо”: Бущан – Тимчик, Себальйос (Біловар 19), Михавко, Дубінчак – Піхальонок (Андрієвський 84), Бражко, Шапаренко (Рубчинський 64) – Ярмоленко (Брагару 64), Ванат, Кабаєв (Герреро 84)

“Лаціо”: Проведел – Марушич, Патрік (Хіла 57), Романьйолі, Пеллегріні – Ровелла, Весіно – Чауна (Ісаксен 57), Дело-Башіру (Нослін 79), Педро (Дзакканьї 68) – Діа (Кастельянос 68)

Попередження: Дубінчак 63, Михавко 90+4 – Романьйолі 88

Вилучення: Брагару 72 (пряма червона) – Нослін 82 (пряма червона)

Read Entire Article