Левченко: Если мы хотим, чтобы наша сборная прогрессировала, нужно делать гораздо больше, чем катать мяч поперек

1 week ago 8
ARTICLE AD BOX

Колишній футболіст збірної України Євген Левченко прокоментував поразку синьо-жовтих у матчі Ліги націй проти Албанії (1:2).

"Я не хочу гравців з персоналій розбирати. Коли ми говоримо, що наші гравці коштують таких великих грошей, ми повинні з них вимагати більшого. Бо якщо ми говоримо, що у нас у центрі поля грають зірки, які можуть грати лише на найвищому. рівні – тоді чому у нас такі провали, чому у нас м'яч не йде вперед?

Я дуже фанат Бражка, але для мене цей матч у його виконанні був не дуже гарний. Судакову теж треба значно більше робити. Шапаренко щось намагався зробити, але не все виходило.

Чесно кажучи, ми дуже сподіваємося, що наші фланги набагато більше робитимуть, тому що ми дуже залежимо від них. Ми дуже хотіли б, щоб Циганков набагато більше робив.

Коли ти бачиш нашу команду, яка каже, що ми готові за Україну все робити, а потім дивишся на те, що виходить на поле, що слова не сходяться із ділом, тоді дуже прикро на це все дивитися. Тому що якщо у нас у команді немає якості – ок, тоді треба грати, бігти та боротися.

Я вчора був на стадіоні на грі Ірландія – Англія. У англійців дуже кваліфікована команда, ірландці грають, говоритимемо відверто, на дві голови нижче, ніж англійці, але ірландці до кінця хитаються, біжать, борються.

Може, потрібно не такі великі вимоги пред'являти до нашої збірної? Сказати: "ок, ця збірна не може зараз робити те, що від неї вимагають".

Я ще кілька разів хотів сказати нам усім, всій нашій команді, тренерам, людям, які стоять біля керма: треба подивитися на себе у дзеркало і запитати: "Це наш рівень, ми можемо більше?" Я думаю, що ми можемо більше, але треба робити якісь кроки і дуже важливо.

Я не хочу повністю вбивати гравців чи тренера, бо це буде неправильно. Якщо ми хочемо, щоб наша збірна прогресувала, потрібно робити набагато більше, ніж катати м'яч упоперек. І, можливо, треба більше розмовляти. Я бачу, що цей потенціал у футболістах не закінчився, але треба робити більше", – сказав Левченко.

Read Entire Article