Косовский: Ничья будет приемлемым результатом и для Украины, и для Чехии

1 week ago 4
ARTICLE AD BOX

Ексгравець збірної України Віталій Косовський поділився думкою про матч Ліги націй, у якому наша команда зіграє із Чехією.

- Збірна Чехії завжди відрізнялася гарною організацією гри і тому розгромна поразка минулого тижня від грузинів стала для мене повною несподіванкою. Втім, у лавах чехів багато досвідчених виконавців, дуже кваліфікований головний тренер, тому, на мій погляд, роботу над помилками в Тбілісі вже було проведено, а психологічну рівновагу – відновлено.

– У стартовому поєдинку з албанцями українці багато контролювали м'яч, але це якихось вагомих дивідендів не дало. Можливо, сьогодні наша збірна діятиме від оборони, що раніше вважалося її "козирем"?

– Яку тактичну схему використовувати це прерогатива Реброва та його помічників. Як на мене, головне зіграти так, щоб нівелювати сильні сторони чехів, які мають активні фланги, є агресивність у боротьбі за верхові м'ячі.

- Тоді порадьте, що для цього треба зробити?

– Насамперед ускладнити життя господарям інтенсивністю, високим пресингом, грою на випередження. Це принаймні дозволить відсунути гру від своїх воріт.

– Ви акцентували увагу на вмінні чехів діяти на "другому поверсі", але, як показав поєдинок із албанцями, саме це є вразливим місцем нашої збірної.

– Знаєте, матч із Албанією це вже історія. Думаю, що правильні висновки з тієї невдачі вже зроблено. Тому сподіваюся, що наші хлопці будуть настирливими не лише на половині поля господарів, а й потішать щільною опікою суперника при верхових єдиноборствах, що сміливіше діятиме на виходах Анатолій Трубін.

– Сьогодні учасникам протистояння у Празі не можна програвати, а якщо все закінчиться підписанням мирної угоди?

– До речі, це для обох збірних буде прийнятним результатом. Однак я переконаний, що Сергій Ребров та його колега Іван Гашек налаштовуватимуть підопічних лише на перемогу, що мотивація у гравців буде максимальною. Буде битва характерів. Тому я й чекаю на сьогоднішній поєдинок з нетерпінням.

Read Entire Article