Конопля - о недавних матчах сборной: Мы тоже обороняемся не против манекенов, каждая команда может пропустить стандарты

3 weeks ago 9
ARTICLE AD BOX

Захисник збірної України Юхим Конопля розповів про мікроклімат у національній команді після двох поразок у Лізі націй – від Албанії (1:2) та Чехії (2:3).

– Звичайно, трохи було важко, але ми з хлопцями та, особливо, старші хлопці – Тарас (Степаненко – прим.), наші легіонери, хлопці з "Динамо", вони допомагали відволіктися від цього. Говорили, нікого і нічого не слухати, що у нас є лише тренер, і маємо завдання.

Звичайно, дві поразки – це поганий результат, але ми віддавалися, ніхто нам не може дорікнути, що ми не віддавалися чи не хотіли перемогти. Це футбол, він складається з моментів, і в тих моментах, які були важливішими, ми були слабшими за чехів і албанців, але вони дуже сильні противники.

- Як футболісти збірної та особисто ви реагуєте на те, що головний тренер збірної неодноразово критикував гравців після невдалих результатів, зокрема, за невиконання завдання, нерозуміння плану, помилки тощо?

– Я думаю, що це, мабуть, нормальна реакція, бо вона теж людина, вона теж має право на свої емоції. І він також десь незадоволений був, перш за все, нашою грою, бо його найбільше цікавить саме наша гра, а вже потім результат, як і, напевно, будь-якого тренера.

І десь, якщо ми не виконуємо його повчання, він може бути також злим, а може десь дати волю емоціям, навіть на пресконференціях. Я бачив, що наші журналісти ставлять дуже провокаційні питання, і це справді складно – стримувати свої емоції завжди.

– Албанці довели до ударів свої 4 кутові, також раніше зі стандартів забивали поляки, румуни. Як Ребров координує роботу з цього аспекту? У чому, на вашу думку, головна проблема в епізодах зі стандартами суперників?

- Я не знаю, в чому прямо головна проблема, ви ж розумієте, що ми теж обороняємося не проти манекенів, усі рухаються, всі ці гравці дуже сильні фізично. Навіть з Албанією кутовий, який ми пропустили, там був такий відскок – це просто невдача. Саме з цієї гри, що я можу сказати.

  • Більше новин зі світу футболу читайте в режимі Live у Telegram UA-Football

А попередні ігри, звичайно, кожна команда може пропустити зі стандарту, можливо, у нас просто такий період, через який нам потрібно пройти, навчитися своїм помилкам та рухатися далі.

Головний тренер це наголошував, що, звичайно, так не можна, що треба робити висновки. У нас дуже хороший тренерський штаб у збірній, я думаю, що в цей період, доки вони готують план на наступні ігри, вони обов'язково дадуть нам рішення, яким ми скористаємося, і далі такого вже не буде.

Read Entire Article