Коломойский: Меня взяли в качестве заложника, посадили в тюрьму и требуют деньги

3 weeks ago 10
ARTICLE AD BOX

Український олігарх і колишній президент "Дніпра" Ігор Коломойський заявив, чому він відмовився вносити заставу і звинуватив державу в рекеті.

"По-перше, частково - це неможливо вносити. По-друге, є обмеження. А по-третє, я вважаю, що це рекет, який іде з самого верху і від самого початку мені казали, що буде (розмір застави) 3 мільярди з чимось ще до того, як мене посадили. Мене попередили працівники СБУ, що буде 3 мільярди застави. У мене записані розмови, в яких говорять про 3 мільярди.

300 неоподатковуваних (мінімумів) - це реальна сума застави. А коли 100 мільйонів доларів - це те, що збирає наша СБУ за командою адміністрації президента з усіх, кого затримують. У нас були прецеденти, коли з моїх партнерів збирали по 100 мільйонів.

Мене взяли як заручника, посадили у в'язницю і вимагають гроші. Враховуючи, що я ще тимчасово не громадянин України, а громадянин Ізраїлю, є правила в ізраїльтян. Не піддаватися на шантаж і вилучення грошей", - заявив Коломойський.

Нагадаємо, торік українські правоохоронці повідомили, що підозрюють Коломойського в легалізації пів мільярда гривень шляхом їх виведення за кордон.

Через кілька днів НАБУ повідомило, що підозрює олігарха в заволодінні 9,2 мільярдами гривень.

У листопаді 2023 року суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внести заставу в розмірі 3,7 млрд гривень. Після цього розмір застави кілька разів зменшували.

  • Більше новин зі світу футболу читайте в режимі Live у Telegram UA-Football

При цьому вже в травні цього року правоохоронці повідомили про підозру Коломойському в замовленні вбивства адвоката. У межах цієї справи його помістили під арешт без можливості внесення застави.

Read Entire Article