Зеленський: Західні чиновники бояться відкрито говорити про обмін територій на членство в НАТО

4 hours ago 3
ARTICLE AD BOX

Президент України Володимир Зеленський заявив, що західні чиновники уникають відкрито говорити про прийняття України в НАТО в обмін на відмову від окупованих територій.

Джерело: Зеленський в інтерв’ю Financial Times

Деталі: Зеленський підкреслив, що пропозиції західних чиновників про обмін територій на членство в НАТО не обговорювалися з українським урядом безпосередньо. За словами президента, ці ідеї озвучуються кулуарно, і ніхто з представників Заходу не наважився відверто порушити це питання перед Україною. Він додав, що така позиція шкодить довірі та вимагає прозорого діалогу.

"Люди ніколи не говорили цього [нам]. Люди бояться сказати [мені]", – сказав він, закликавши цих чиновників "покласти це на стіл, відкрито перед нами. Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами".

Зеленський також висловив готовність розглядати мирні пропозиції від інших країн, за умови, що вони будуть реалістичними і не підриватимуть підтримку України. 

"Бразилія, у вас є план? Чудово. Пропозиція від Китаю, ми не проти... Але, хлопці, будь ласка, не розділяйте нас", – сказав Зеленський.

Передісторія:

  • Президент України Володимир Зеленський після участі у саміті ЄС у четвер розповів, що на саміті 18 лідерів коментували План перемоги і більшість висловлювалися на його підтримку.
Read Entire Article