Зеленский представил План победы. Что он предусматривает?

2 hours ago 3
ARTICLE AD BOX

Президент Володимир Зеленський 16 жовтня представив народним депутатам План перемоги – список потреб і кроків, які потрібні для посилення позицій держави.

За його словами, план складається з п'яти пунктів та трьох таємних додатків.

Перший пункт - запрошення України в НАТО:

"Тепер факт запрошення для України в НАТО може стати дійсно фундаментальним для миру. Ми розуміємо, що членство в НАТО - це питання подальшого, а не теперішнього.

Але Путін має побачити, що його геополітичні розрахунки програшні. Росіяни повинні це відчути - що їх цар програв геополітично світу", - заявив глава держави.

Другий пункт – оборона. Це незворотнє зміцнення української оборони і розворот війни в сторону РФ (в тому силі повернення війни на ворожу територію). Цей пункт має таємний додаток.

Третій пункт - стримування. Під нього теж є таємний додаток і його вже отримали лідери Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини.

Четвертий пункт – стратегічно-економічний потенціал України. Плюс таємний додаток, який передається США і ЄС. Він передбачає угоду з партнерами.

Пʼятий пункт – розрахований на післявоєнний час. Український досвід має бути використаний для всього Альянсу і захисту Європи. Київ пропонує заміщення американських військових у Європі українськими після війни.

Нагадаємо, що вперше про план перемоги України у війні президент заявив в серпні цього року. При цьому він жодним чином не підміняє українську "формулу миру", а має на меті посилити позиції Києва та змусити Москву піти на дипломатичне завершення війни.

Read Entire Article