Зеленский: Операция на Курщине - это превентивный удар

2 weeks ago 11
ARTICLE AD BOX

Операція України у Курській області — це превентивний удар через брак далекобійності, щоб запобігти створенню Росією так званих “буферних зон”, розповів президент Володимир Зеленський.

"Ми зрозуміли, що вони не зупиняться. Вони зробили прорив на Харківщині. Слава Богу, ми там їх змогли зупинити і не дали їм окупувати Харків. А після цього у нас були сигнали, що вони можуть це зробити на півночі. Сумщина, Чернігівщина. І для нас це був би дуже серйозний виклик. Я знаю, що вони не відмовились від цих планів. І тоді ми зрозуміли, що нам потрібно провести операцію, щоб буферну зону робили не вони в нас, а ми.

Є різні дії, які ми передбачали і які вважаємо, що нам потрібно зробити, щоб послабити тиск Росії на сході нашої держави. На Харківщині, а також на півдні. На півдні це ми говоримо і про Запоріжжя, і Херсонський напрям, а також Донбас. Донбас, Покровськ, Торецьк, де нам дуже складно. Тому частиною операції, на нашу думку правильних кроків, - це була Курщина. Це і відбулося", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що з 6 серпня тривають бойові дії у Курській області РФ. Українські війська прорвали кордон та взяли під контроль тисячі квадратних кілометрів. Йдеться про понад сотню населених пунктів, зокрема і місто Суджа. Там знаходиться декілька важливих об'єктів, включаючи газову станцію, через яку йде транзит газу в Європу.

Read Entire Article