За три дня до Динамо. Фиорентина - Лацио. Анонс и прогноз матча Серии А на 22.09.2024

3 weeks ago 13
ARTICLE AD BOX

Лише за три дні до зустрічі з київським "Динамо" в першому турі основного раунду Ліги Європи "Лаціо" повинен зустрітися в гостях з "Фіорентиною" у Серії А. Командою серйозною, та ще й розлюченою після слабкого початку сезону. Більше того, "лаціале" їдуть до Флоренції без свого головного форварда. Чи зможуть вони в такому стані забрати очки?

Серія А. П'ятий тур

22 вересня. 13:30. Флоренція. "Артеміо Франкі"

"Фіорентина" - "Лаціо"

Головний арбітр: Маттео Марченаро

Стан команд

За три дні до Динамо. Фіорентина - Лаціо. Анонс та прогноз матчу Серії А на 22.09.2024 - изображение 1

Римляни розпочали нову еру без Чіро Іммобіле, Луїса Альберто, Феліпе Андерсона, з новим головним тренером Марко Бароні. Чи успішно розпочали? Дві перемоги вдома з пропущеними м'ячами - над новачком ліги "Венецією" (3:1) та її аутсайдером попереднього сезону, причому попередньою командою Бароні ("Вероною"), поразка в гостях від "Удінезе" та 2:2 вдома з "Міланом" .

Поразка виявилася не такою вже страшною та сенсаційною, враховуючи, що удінці завершили четвертий тур на першому місці. А ось нічия з "россонері", враховуючи їхній нинішній стан, бачиться втратою очок. "Венеція" сама привезла собі три голи. Проти "Верони" "Лаціо" грав швидко, динамічно, але створив мало. Загалом він виглядає цікавою командою з потенціалом, бажанням, але недостатньо зібраною.

"Фіорентина" виглядає розібраною. Її центр поля та оборона як прохідний двір, тому й пропущено десять м'ячів в перших шести матчах сезону у всіх турнірах. В цих шести матчах і не було перемог - нічиї навіть з "Академією Пушкаша" у Лізі Конференцій, 0:0 з тією ж самою "Венецією" вдома та 1:1 в Пармі проти іншого новачка ліги.

Причому якщо "Венеція" ледве врятувалася, то в Пармі скоріше врятувалися "фіалки", а проти "Монци" вдома вони точно врятувалися. З 0:2 на 2:2, причому зрівняли рахунок на 96-ій хвилині.

Перший тайм останнього матчу, в гостях проти "Аталанти", був найкращим для команди у сезоні, про що заявив і головний тренер Раффаеле Палладіно, призначений влітку (його визначення - "фантастичний"). Але і його "Фіорентина" примудрилася програти. Через два голи після 44-ої хвилини. А в другому безцільно володіла м'ячем і пропускала дуже багато небезпечних контратак. Після перерви в тому матчі голів не було.

Нині Палладіно в дуже неприємній ситуації, і поразка від "Лаціо" цілком здатна призвести до його відставки.

Обидві команди не є фундаменталістами щодо володіння м'ячем, але домінувати полюбляють. За володінням вони на 5-7 місцях у лізі. "Фіорентина" також шоста за ударами по воротах та перша - в площину воріт. "Лаціо" за ударами загалом лише 12-ий, але в площину - другий. Тож чекаємо на динамічну гру з великою кількістю цікавих атак, з провалами в центрі поля та в обороні обох. А ось реалізація може підвести.

Останні матчі команд

За три дні до Динамо. Фіорентина - Лаціо. Анонс та прогноз матчу Серії А на 22.09.2024 - изображение 2

Кадри

Головний форвард, найкращий бомбардир "Лаціо" Кастельянос, автор трьох голів з початку сезону, травмований і не факт, що відновиться і проти "Динамо". При цьому Бароні хоче, щоб його інший форвард Діа залишався на позиції "десятки", з якої забив у двох останніх турах, тому на вістрі награє "фальшивих дев'яток" Педро та Носліна. Також дилема праворуч в атаці між Чауною та Ісаксеном.

Щоправда, частина ЗМІ повідомляють, що тренер захоче застосувати більшу ротацію. Сам він на передматчевій прес-конференції чимало говорив про неї, про її користь. Тому в обороні Лука Пеллегріні може посунути Тавареша, Хіла - Романьолі або Патріка, Лаццарі - Марушича, в центрі поля вихованець "Фіорентини" Кастровіллі або її колишній гравець Весіно - Гендузі та/або Ровеллу.

Воротар Іван Проведель критикований з початку сезону, і навіть президент клубу Клаудіо Лотіто виступив на його захист.

Палладіно проти "Аталанти" додав третього опорника, і в першому таймі це додало балансу команді. Найімовірніше, 3-5-2 залишиться і нині. Його команда не грає в мідвік, тому ротація не потрібна. Справа просто в конкуренції. Кольпані, Іконе, Куаме, Соттіл і Бельтран на позиції другого форварда (Кен гратиме), Мандрагора, Бове, Катальді, Річардсон, Адлі в центрі поля.

Може піти в запас капітан Біраги. Оскільки на його позиції лівого латераля з'явився Робін Гозенс і вже набрав гол та асист, а на позиції лівого центрального захисника Крістіано почувається незатишно.

Альберт Гудмундссон, дороге придбання в атаці, нарешті звільнився від всіх проблем і повинен потрапити до заявки. Але навряд чи одразу ж до стартового склау.

"Фіорентина": Де Хеа, Кварта, Раньєрі, Понграчич, Додо, Мандрагора, Катальді, Бове, Гозенс, Кольпані, Кен

"Лаціо": Проведель, Лаццарі, Патрік, Хіла, Тавареш, Ровелла, Гендузі, Ісаксен, Діа, Дзакканьї, Педро

Цифри та факти

Попереднього сезону команди обмінялися домашніми перемогами з різницею в один м'яч (2:1 та 1:0), до цього відбулася нічия 1:1 у Римі, а до цього "Лаціо" виграв три очні матчі поспіль. У Флоренції господарі виграли останній очний матч з рахунком 2:1, але перед цим двічі перемогли гості з результатами 3:0 та 4:0

"Фіорентина" не виграла жодного офіційного матчу у сезоні, не рахуючи серії пенальті - п'ять нічиїх і потім поразка

"Фіорентина" не програла в останніх шести домашніх матчах ліги - дві перемоги та чотири нічиї. Три останні такі завершилися нічиїми. В останніх десяти таких вона програла одного разу за чотирьох перемог та п'яти нічиїх

"Фіорентина" і забивала, і пропускала у дев'яти з десяти останніх матчів ліги. Десятий завершився з рахунком 0:0. "Лаціо" і забивав, і пропускав в шести останніх, а забивав в останніх 11-ти

"Лаціо" програв лише один з 11-ти останніх матчів ліги на всіх полях за шести перемог та чотирьох нічиїх

"Лаціо" виграв лише один з п'яти останніх гостьових матчів ліги за двох нічиїх та двох поразок

"Лаціо" пропускав в перші десять хвилин у всіх чотирьох матчах у сезоні. Лише в одному з них він забив першим

Прогноз: Фіорентина - Лаціо 2:2

На нас повинна чекати яскрава динамічна гра з безліччю небезпечних атак та безліччю помилок, в якій все вирішить реалізація, вирішать окремі епізоди. "Фіорентина" грає вдома і мотивована здобути першу перемогу у сезоні, а "Лаціо", можливо, частково думатиме про "Динамо" і про ротацію, ще й без Кастельяноса, зате загалом він нині класом вищий за "фіалок". Весела нічия?

Read Entire Article