Женская Лига чемпионов. Ворскла разгромила РФШ, Колос поражением Аяксу завершил еврокубковый сезон

2 weeks ago 8
ARTICLE AD BOX

4 вересня відбулися півфінальні матчі першого етапу кваліфікації жіночої Ліги чемпіонів. Свої поєдинки зіграли і представники України - чемпіон країни "Ворскла" та срібний призер "Колос".

"Ворскла" зустрічалася із "Ризькою футбольною школою". У складі латвійського клубу грають українки Наталія Радзієвська та Олеся Маліновська, а тренує команду український фахівець Максим Рахаєв.

Полтавки зі старту взяли ініціативу у свої руки, що призвело до швидкого голу. На 9-й хвилині свій момент реалізувала Ольга Осіпян. За кілька хвилин українки збільшили свою перевагу зусиллями Вікторії Радіонової. Під завісу першого тайму підопічні Володимира Єфімако відправили у ворота латвійок ще один м'яч - відзначилася Катерина Корсун. Стало зрозуміло, що "Ворскла" не збиралася віддавати ініціативу суперницям, нав'язавши боротьбу. На 75-й хвилині своє слово сказала Радіонова, а переможну крапку поставила Корсун. Розгромна перемога "Ворскли" 5:0. У фіналі за путівку до другого раунду полтавський клуб зійдеться з переможцем пари "Ференцварош" (Угорщина) - "Флора" (Естонія). Фінальний матч відбудеться 7 вересня.

Окремо хочеться подякувати РФШ за підтримку Полтави, яка вчора зазнала терористичного удару від російської армії. Перед початком гри футболістки одягнули футболки з написом POLTAVA. Нагадаємо, що РФ вдарила балістикою по навчальному закладу та лікарні. Відомо, що 53 людини загинули та 298 отримали поранення.

Ліга чемпіонів. Перший раунд
Шлях чемпіонів. Група 10
1/2 фіналу. 04.09.2024
"Ворскла" (Україна) - РФШ (Латвія) 5:0
Голи:
Осіпян, 9, Радіонова, 11, 75, Корсун, 45 +1, 82.

"Колос" протистояв не менш іменитому опоненту - “Аяксу”. Для ковалівських футболісток це дебют на єврокубковій арені. Українська команда зуміла відзначитися вже на 26-й хвилині. Історичний для "Колоса" гол забила Віолетта Тян. Після перерви нідерландкам вдалося зрівняти рахунок - на 65-й хвилині відзначилася Тіні Хукстра. Основний час гри закінчився 1:1 і матч перейшов у два додаткові 15-хвилинні тайми. В екстратаймі "Аякс" тричі вразив ворота "Колоса" завдяки точним ударам Лотте Кеукелаар, Данік Нордман і Квінті Сабайо. Загалом колектив з Амстердама завдав 35 ударів по воротах, ковалівські футболістки - 5.

Підсумок, 4:1 і "Аякс" у другому етапі зустрінеться з переможцем протистояння "Брондбю" (Данія) - "Фіорентина" (Італія). Для "Колоса" цей матч став останнім єврокубковим у сезоні.

Ліга чемпіонів. Перший раунд
Шлях представників ліг. Група 1
1/2 фіналу. 04.09.2024
"Аякс" (Нідерланди) - "Колос" (Україна) 4:1
Голи:
Хукстра, 65, Кеукелаар, 96, ван Коппен, 109, Сабайо, 113 - Тян, 26.

Read Entire Article