Дженоа - Ювентус. Анонс и прогноз матча Серии А на 28.09.2024

2 hours ago 15
ARTICLE AD BOX

П'ять перших турів ліги без поразок та навіть без пропущених м'ячів. В той час, як абсолютно всі інші гранди та учасники Єврокубків вже програвали та пропускали. Начебто позитивний початок сезону "Ювентуса" та каденції Тьяго Мотти. Однак три 0:0 поспіль вже викликають тривогу, сумніви. Тим більше, що на більше "Юве" в цих матчах і не награв. В Генуї потрібна зовсім інша гра.

Серія А. Шостий тур

28 вересня. 19:00. Генуя. "Луїджі Ферраріс"

"Дженоа" - "Ювентус"

Головний арбітр: Андреа Коломбо

Стан команд

Дженоа - Ювентус. Анонс та прогноз матчу Серії А на 28.09.2024 - изображение 1

Починалося все добре. Двома 3:0. Але потім прийшли три 0:0 поспіль, чого з командою не було з 1992-го року. І заслужені, адже в площину воріт "Роми" та "Наполі" "Ювентус" влучив лише по одному разу. Та й в Емполі відіграв блідо. Теоретично можна виправдатися, що "Емполі" та "Наполі" нині сильні, йшли в Топ-5 після четвертого туру. Проте потрібно робити більше.

Виходить, що Мотта розпочав сезон навіть гірше, ніж попередній – Массіміліано Аллегрі. А за забитими в перших п'яти турах це найгірший початок "Юве" з сезону 2014/15.

При цьому Мотта заявляє, що команда на правильному шляху, грає добре, домінує, створює, притиснула "Наполі" до його воріт (65 відсотків володіння м'ячем). Такі слова. А справи – заміна головного та єдиного форварда Душана Влаховича у перерві на Тімоті Веа, вінгера та колишнього захисника. Справи – чотири заміни одночасно в середині другого тайму в Емполі.

Правильність шляху начебто підтвердила впевнена перемога над ПСВ у Лізі Чемпіонів (3:1). Але там мова про команду, яка не знайома з грою "Ювентуса" і не збиралася будувати щільну оборону проти нього. У Серії А збираються. Тим більше - "Дженоа", відома небажанням володіти м'ячем та домінувати, натомість, щільною обороною та контратаками. Проти стерильного володіння Мотти вона може досягти успіху.

Попереднього сезону вона набрала у двох матчах проти "Болоньї" Мотти чотири очки. Також зіграла двічі внічию з "Ювентусом". Вдома зіграла внічию з "Інтером" і попереднього сезону, і на початку нинішнього. У серпні відігравшись у доданий час. Відігралася вона у доданий час цього сезону і вдома проти "Роми". Тобто з грандами грати та здобувати результат вміє.

Її проблеми – проти аутсайдерів. Поразка від новачка ліги "Венеції" у попередньому турі, також від "Верони", також виліт в середу в дербі в Кубку Італії від "Сампдорії" з Серії Б з потужним початком матчу, одним забитим, але пропущеним наприкінці та програною серією пенальті. А ще - з сутичками вболівальників, через які матч проти "Ювентуса" пройде за зачинених трибун.

"Грифони" відчувають сором через ці сутички і через виліт від ненависних сусідів, а також - небезпеку через останні результати. Вони розуміють, що, якщо не здатні перемагати аутсайдерів, нічиїх проти грандів їм тепер недостатньо. Потрібні перемоги. При цьому головний тренер Альберто Джилардіно визнає, що команда тепер дуже легко пропускає, втрачає багато м'ячів.

Плин матчу ясний. Величезні відсотки володіння м'ячем "Ювентуса", глибока завзята оборона "Дженоа" з контратаками та стандартними положеннями. Дуже багато залежатиме від швидкості дій туринців. Якщо вона буде низькою, як у трьох попередніх матчах ліги, напрямок до 0:0 знову звільниться.

Останні матчі команд

Дженоа - Ювентус. Анонс та прогноз матчу Серії А на 28.09.2024 - изображение 2

Кадри

Мотта дуже здивував журналістів, оголосивши їм на передматчевій прес-конференції весь стартовий склад. В якому немає ані першого воротаря Ді Грегоріо, ані опорника Локателлі. Також у центрі оборони немає Гатті, який пропускав попередній матч через ушкодження. А на правому фланзі оборони має вийти 20-річний швед Рухі, на рахунку якого в кар'єрі за дорослу команду 13 хвилин у серпні.

Не зовсім зрозуміло, хто зіграє ліворуч в обороні. Даніло час від часу грав там, Калулу – рідко, але також грав. Кабал та Камбіазо, які грали поточного сезону там, схоже, почнуть в запасі.

Вінгер Консейсау, як і раніше, травмований, вінгер/крайній захисник Веа травмований знову.

Опорник Дуглас Луїс піддається жорсткій критиці і, схоже, надовго засів у запасі. Влаховичу потрібне перезавантаження, але заміни йому немає, оскільки Мілік травмований. І, судячи з оголошеного складу, Мотта вирішив все ж таки не спробувати вінгера в центрі атаки.

У "Дженоа" не перший матч відсутній Жуніор Мессіас, один з її найкращих гравців у серпні. Продовжує лікуватися і запасний форвард Екубан. А тепер вилетів і Руслан Маліновський через важку травму. Опорник Фабіо Міретті, орендований саме у "Ювентуса", готовий грати все більше. Але не факт, що з перших хвилин. Правий захисник Сабеллі та центральний Де Вінтер вже цілком здорові.

Воротар Голліні дуже часто помиляється і в матчі проти гранда не може собі такого дозволити.

"Дженоа": Голліні, Бані, Де Вінтер, Васкес, Сабеллі, Бадель, Френдруп, Торсбю, Мартін, Пінамонті, Вітінья

"Ювентус": Перін, Рухі, Даніло, Бремер, Калулу, Фаджолі, МакКенні, Н. Гонсалес, Коопмейнерс, Йїлдіз, Влахович

Цифри та факти

  • "Дженоа" не програвала "Ювентусу" в трьох останніх очних матчах у лізі - перемога та дві нічиї. А перед цим "Ювентус" виграв п'ять поспіль
  • "Дженоа" не програвала "Ювентусу" у двох останніх очних матчах у лізі в Генуї - перемога з рахунком 2:1 та нічия 1:1. А перед цим "Ювентус" виграв на "Марассі" двічі поспіль
  • "Дженоа" програла лише один з шести останніх матчів ліги вдома - також три перемоги та дві нічиї
  • "Дженоа" програла два з восьми останніх матчів ліги на всіх полях проти команд, які завершили попередній сезон в Топ-8 - також перемога та п'ять нічиїх
  • "Ювентус" не програвав в 13-ти останніх матчах ліги, щоправда, виграв лише чотири з них, решту звівши внічию. Останні три матчі завершилися з рахунком 0:0
  • "Ювентус" не пропускав в останніх шести матчах ліги, щоправда, і не забивав в останніх трьох

Прогноз: Дженоа - Ювентус 1:2

Мотта закликає грати у свій футбол. Проте "свій футбол" якраз підходить для "Дженоа". Він також вимагає спрямовувати більше людей до штрафного майданчика суперника, що раніше не виходило. Ще й стартовий склад в обороні та на позиції останнього опорника раптом змінено, хоча саме там немає жодних проблем. Тож можливий перший пропущений туринців у сезоні у лізі.

З іншого боку, "Дженоа" нині в поганому стані та настрої. Ще й гратиме за порожніх трибун. Вона може не витримати.

Read Entire Article