Десятки Шахтера и Динамо, Траоре и Бущан на разных полюсах. Символическая сборная 7-го тура УПЛ

3 weeks ago 15
ARTICLE AD BOX

На українських футбольних полях відгреміли матчі чергового туру рідної УПЛ. Цей тур по праву може носити титул "нічийного". Особливо, у цьому контексті відзначився суботній ігровий день - у перший день вікенду в чемпіонаті України було зафіксовано відразу три нічиї!

Насамперед, цей тур запам'ятався першою втратою очок для київського "Динамо" Олександра Шовковського у цій кампанії. "Біло-сині" не зуміли обіграти на своєму львівський "Рух". Хоч, і загалом цей поєдинок стовідсотково виправдав звання центрального. А за якістю футболу і взагалі був одним із найкращих, на даний момент, у всій кампанії.

Крім того, залікові бали втратили криворізький "Кривбас" Юрія Вернидуба та житомирське "Полісся" Імада Ашура. А кінець 7-го туру ознаменувався першою перемогою в сезоні ковалівського "Колоса" та черговим погромом від чинного чемпіона в особі донецького "Шахтаря".

Тому, виходячи із результатів та індивідуальних показників, до символічної збірної 7-го туру УПЛ сезону 2024/25 увійшли наступні футболісти:

  • Воротар: Георгій Бущан ("Динамо")

Якби не Георгій, у Києві для динамівців могла б бути зафіксована не перша нічия у сезоні, а перша поразка. Чого тільки варті два сейви стража воріт столичного колективу у епізодах з виходами віч-на-віч від Краснопіра. Так, був момент, коли Бущан і сам ледве собі не привіз, проте при цьому і відразу сам ж розрядив ситуацію. Сміливо включаємо голкіпера киян у нашу символічну збірну.

  • Центральний захисник: Володимир Вілівальд ("Інгулець")

Мало того, що центрбек "Інгульця" на солідному рівні впорався зі своїми прямими обов'язками при обороні власних воріт, так ще й встигав активно підключатися вперед та підтримувати своїх партнерів в атаці. Зокрема, саме на рахунку Володимира другий гол команди Василя Кобіна у протистоянні з рівненським "Вересом" Олега Шандрука.

  • Центральний захисник: Микола Матвієнко ("Шахтар")

Поєдинок Ліги чемпіонів проти італійської "Болоньї" минув, а Микола наче так і залишився у ньому. В хорошому сенсі, звичайно. Матвієнко зберіг цю концентрацію та переніс її на поле "Арени Львів" на поєдинок проти київської "Оболоні". "Пивоварам" і так надзвичайно складно даються голи у цьому сезоні. Катастрофічна безгольова серія киян, з урахуванням матчу Кубка проти "Колоса", яка нараховує більше 600 ігрових хвилин слугує фундаментальним підтвердженням цієї тези. Так ще й сам захисник "гірників" грамотно перекривав вільні зони та вміло страхував своїх одноклубників. Та навіть встиг відзначитися асистом у кінцівці на Невертона.

  • Центральний захисник: Владислав Бабогло ("Карпати")

На екваторі другого тайму матчу проти одеського "Чорноморця" під керівництвом Олександра Бабича "леви" залишились у меншості. Червону картку схопив партнер Владислава по центру захисту - Володимир Адамюк. Саме в цей момент Бабогло проявив свої лідерські якості та допоміг львів'янам вдесятьох втримати перемогу над "моряками".

  • Центральний півзахисник: Микола Шапаренко ("Динамо")

Мозок та головний креативщик "Динамо". Вся гра столичного колективу у грі проти підопічних Віталія Пономарьова йшла через 10-го номера киян. Шапаренко класно комбінував, сам йшов в обіграш на дриблінгу та направляв атаки. Крім того, Микола і міг спокійно відзначатися у матчі проти "Руху". По крайній мірі, хавбек динамівців зробив все від себе можливе, однак надійно себе показував воротар львівської команди Ледвій.

  • Центральний півзахисник: Георгій Судаков ("Шахтар")

Ще один 10-й номер у нашій збірній. З іншого українського гранду. Якщо Шапаренко - це центральний процесор та генератор ідей, то Судаков - двигун "Шахтаря". Георгій вміло перемикав темп та швидкості "гірників" у центрі поля у поєдинку з "пивоварами". До того ж, головна зірка донецького клубу і сама зуміла розписатися у воротах "Оболоні".

  • Правий півзахисник: Дмитро Топалов (ЛНЗ)

Номінально Дмитро більше тяготів саме до атаки, діючи в якості вінгера. Хоча, і у захисті також не цурався відпрацьовувати. В будь якому разі підключання Топалова компенсує наш наступний герой. Саме точний удар півзахисника ЛНЗ допоміг його команді розмочити рахунок проти житомирських "вовків" - Топалов в один дотик замкнув вертикальну атаку черкащан.

  • Лівий півзахисник: Тарас Саків ("Карпати")

Тарас став героєм для команди Владислава Лупашка у протистоянні з одеситами. Саків забив класний гол, який вирішив долю того матчу. І в цілому фулбек був дуже активним на протязі усіх 90 хвилин та створював загрозу навколо воріт "моряків". Представник "Карпат" виходив як лівий захисник, але діяв по всьому фронту - від одного краю поля до іншого.

  • Лівий вінгер: Максим Третьяков ("Колос")

Максим другий поєдинок поспіль в одне обличчя витягує ковалівців. У грі минулого туру проти черкаського ЛНЗ Карріло Карраско саме Третьяков відкрив рахунок. А у зустрічі з луганською "Зорею" у ці вихідні забитий м'яч 28-річного вінгера приніс "Колосу" першу перемогу у сезоні. По суті та за фактом саме від Максима надходила вся небезпека з боку ковалівського колективу.

  • Правий вінгер: Олексій Гуцуляк ("Полісся")

Коли вже здавалось, усі на Центральному міському стадіоні у Житомирі не вірили у камбек, саме влучний удар Олексія вирвав нічию для "Полісся" у двобої з ЛНЗ. В той час коли його партнер по атаці, та на секунду найкращий бомбардир першості, Назаренко випав трохи з поля зору, Гуцуляк вів гру "вовків" попереду.

  • Форвард: Лассіна Траоре ("Шахтар")

Буркінський нападник без проблем замінив отримавшого перелом носа Данила Сікана. Та ще й як! Лассіна, крім того, що оформив свій перший гол у цьому сезоні, та ще й зверху записав асист. Траоре чудово рухався між лініями та підігрував партнерам, і при цьому сам не забував виходити на ударні позиції. "Гол+пас" - що ще потрібно пояснювати? Питання риторичне.

  • Головний тренер: Олександр Поздєєв ("Колос")

Нічого екстравагантного ми не побачили від наставника ковалівців у цьому турі. Але зате є вже чіткий прогрес в результатах. Після нічиєї з ЛНЗ послідувала перемога над "Зорею". Видно щось Поздєєв все-таки робить правильно. Як мінімум, "Колос" відштовхнувся від дна. І в цьому точно є заслуга його коуча.

Запасні: Олексій Паламарчук ("Інгулець"), Артем Шабанов ("Полісся"), Микита Кравченко ("Полісся"), Констянтин Вівчаренко ("Динамо"), Вінісіус Тобіас ("Шахтар"), Віталій Буяльський ("Динамо"), Джихад Бізімана ("Кривбас"), Володимир Білоцерковець ("Інгулець"), Луан Кампос ("Верес"), Дмитро Кльоц ("Верес"), Даніель Соса ("Кривбас"), Самсон Ієде ("Ворскла").

Десятки Шахтаря та Динамо, Траоре та Бущан на різних полюсах. Символічна збірна 7-го туру УПЛ - изображение 1

Read Entire Article