Дело Вереса о банкротстве. Клуб заявляет о возможных нарушениях закона со стороны Верховного Суда

2 hours ago 4
ARTICLE AD BOX

Рівненський "Верес" виступив із заявою, в якій повідомив про зникнення всіх судових ресурсів постанови Верховного суду про відмову у відкритті провадження у справі, що стосується життєдіяльності клубу.

"Верес" закликає громадськість і журналістів - звернути увагу на дії Верховного Суду у справі про відновлення своєї платоспроможності!

У лютому цього року розпочалася процедура фінансового оздоровлення ПАТ "РНК “Верес” для збереження його існування. Кілька акціонерів не погодилися з цим та ініціювали низку судових процесів щодо оскарження цього.

На початку вересня 2024 року апеляційний суд ухвалив рішення про відмову в задоволенні скарги зазначених акціонерів та підтримав законність процедури фінансового оздоровлення ПАТ "РНК “Верес”. Слід зазначити, що це рішення апеляційного суду є остаточним і не підлягає подальшому оскарженню.

Попри це, зазначені акціонери все одно продовжили процес оскарження та звернулися до Верховного Суду зі скаргою на рішення апеляційного суду.

21 жовтня 2024 року, діючи в межах закону, Верховний Суд відмовив у відкритті провадження у справі про оскарження рішення апеляційного суду, тим самим забезпечивши подальше збереження та існування футбольного клубу.

Однак 23 жовтня 2024 року зазначена постанова Верховного Суду зникла з усіх судових ресурсів.

Ким і на підставі чого вилучено офіційно опубліковане судове рішення з підписами суддів Верховного Суду, ПАТ "РНК “Верес” невідомо. Тим не менш, ми цілком усвідомлюємо, що опубліковане публічно судове рішення не може просто так вилучатися з публічних реєстрів.

Цим повідомленням рівненський народний клуб "Верес" звертає увагу громадськості та журналістської спільноти на можливі грубі порушення закону з боку Верховного Суду", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року повідомлялося, що "Базиспромбуд" подав заяву до суду про відкриття провадження у справі про банкрутство "Вереса". Утім, пізніше клуб заявив, що "Верес" не стане банкрутом.

"Базиспромбуд" - генеральний підрядник будівництва тренувальної бази “Вереса”.

Read Entire Article