Генштаб: Сили оборони спинили атаки росіян в районі Селидового

2 hours ago 4
ARTICLE AD BOX

В Генштабі Збройних сил у зведені 24 жовтня повідомили, що на Покровському напрямку захисники відбили 38 штурмів росіян, зокрема, в районі населеного пункту Селидове. Загалом на фронті за добу відбулося 148 бойових зіткнень.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Дослівно: "Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового. Ворог активно задіював для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію".

Деталі: На Харківському напрямку ворог дев’ять разів штурмував поблизу населених пунктів Вовчанськ та Тихе.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося дев’ять атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Піщаного, Кругляківки, Степової Новоселівки, Лозової, Вишневого та Першотравневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 12 разів. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Греківка, Терни, Новомихайлівка, Торське та Серебрянка.

На Краматорському напрямку окупанти атакували п’ять разів у районах Ступочок, Білої Гори та Григорівки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив шість атак у бік Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 38 штурмових і наступальних дій агресора в районах населених пунктів Селидового, Новоторецька, Лисівки, Сухої Балки, Променя, Сухого Яру, Крутого Яру, Миролюбівки, Красного Яру та Михайлівки.  Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового. Ворог активно задіював для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 34 атаки. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед поблизу Катеринівки та Кремінної Балки.  Окрім цього,  ворог атакував у бік Антонівки, Новодмитрівки, Новоселидівки, Костянтинівки, Зоряного, Гострого та Дальнього, активно застосовував авіацію.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять штурмів наших позицій в районах Богоявленки, Новоукраїнки та Золотої Ниви.

На Оріхівському напрямку одну безуспішну атаку ворога відбито нашими оборонцями протягом дня поблизу Новоданилівки.

Чотири рази безуспішно війська загарбників намагалися витіснити підрозділи Сил оборони зі займаних позицій на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали 38 авіударів 55 КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською, Сумською та Харківською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських  населених пунктів.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Що було раніше:

  • Перед цим військовий аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке повідомив, що російські війська увійшли в місто Селидове Донецької області. Він зазначив, що 15-та бригада Нацгвардії України "Кара-Даг" успішно відбивала російські атаки протягом кількох останніх тижнів. Наполеглива оборона українців змусила росіян почати спроби обійти Селидове з півночі та півдня. Однак росіяни продовжували спроби пройти через район вугільної шахти на північний схід від міста. За даними Рьопке, у понеділок окупантам вдалося захопити шахту і, можливо, зайти в приватний сектор на сході Селидового.
  • Офіцери з двох підрозділів ЗСУ, що працюють на Покровському напрямку, підтвердили УП, щоросіяни просочилися в місто. Як це сталося – наразі невідомо. Один з солдатів розповів УП, що він здивований такому просуванню росіян, ще минулої ночі його підрозділ проводив мінування за межею Селидового.
Read Entire Article