Габовда: У каждого клуба есть вопросы к судейству, но почему все молчат?

5 days ago 7
ARTICLE AD BOX

Спортивний директор "Вереса" Юрій Габовда розкритикував призначення пенальті у ворота своєї команди матчі 6-го туру УПЛ проти "Полісся" (1:2) та своє звернення до голови комітету арбітрів УАФ Катерини Монзуль.

– Неприємний осад після матчу у Житомирі залишився, чи як розуміти цю посаду?

- Я не хотів би круто коментувати суддівство, оскільки в кожному турі є моменти, коли судді припускаються помилок, навіть коли на всіх матчах є ВАР.

– Яким ви бачите вирішення цієї проблеми?

– Потрібно виправляти цю ситуацію. Можливо, змінилося трактування правил, а ми не знаємо? Хочеться прозорості, чути пояснення представників суддівського корпусу у прямому ефірі, зробити аналітичну програму, в якій розбирали помилки та пояснювали рішення арбітрів. Я вже заплутався, бо спілкуючись із колегами – одним пояснюють одне, іншим – інше, третє. Хотілося б бачити рейтинги арбітрів, які виставляють оцінки. Ми маємо все бачити, щоб була прозорість.

Щоб зміни відбулися, потрібно стукати у різні двері. Я знаю, що у кожному клубі є питання до суддівства, але чому всі мовчать? Давайте про це говорити. Ми скидаємося чималими коштами на суддівський фонд, бонуси та зарплати. Навіщо ми це робимо? А покращення немає.

- До вчорашнього вечора я теж не був у курсі, що попадання в руку з кількох сантиметрів від суперника є підставою для пенальті.

– Ми вже заплуталися у цих трактуваннях. Таке враження, що від матчу до матчу правила змінюються. Багато незрозумілого.

Наразі мені можуть дорікнути, що потрібно на гру своєї команди дивитися. Але ми не скидаємо відповідальність із себе. Ми мали проблеми, над якими ми працюємо щотижня. Ми все це розуміємо. Якщо за нашої виграшної гри помилки, треба про це поговорити. Навіть якщо ми виграли і суддя помилився, це треба поділяти. Щоб не виглядало так, що я скаржуся на суддівство. Багато сподівань на зміни, але мене надто лякають рішення, які можна перевірити через ВАР.

На мою думку, там дотик Гуцуляка мав місце. Протасевичеву треба було собі руку відрубати? У спілкуванні з колегами жодна людина не сказала мені, за що тут можна було зачепитися. Команда витратила багато сил на полі на тренуваннях, терпить. Дуже боляче, коли праця футболістів знецінюється такими рішеннями.

Read Entire Article