Вспомнил, как тренировался в Айнтрахте и Ювентусе. Максим Росул – о своем этапе карьеры с началом войны

6 days ago 5
ARTICLE AD BOX

Голкіпер "Минаю" Максим Росул розповів про те, як він перебував у Європі.

Не так багато 18-річних гравців в України можуть похизуватися тим, що у такому віці мають закордонну практику. Ви перебували у структурі німецького "Айнтрахту" з Франкфурту. Як потрапили до Німеччини?

В "Айнтрахті" я був досить тривалий час, а саме – чотири місяці після початку повномасштабної війни. Тренувався з командою U-17. Я сам приїхав до Франкфурту і жив там у свого найкращого друга з України. З житлом у Німеччині проблем не мав.

Як опинилися у структурі клубу? Невже просто приїхали на базу й сказали: "Добрий день мене звати Максим, візьміть мене до команди"?

З початком війни десь півроку взагалі не було можливості тренуватися в Україні. Тож потрібно було шукати варіанти, як не втратити фізичну форму і продовжити кар’єру.

Батько якось мені сказав: "Сину, стукай у двері і тобі відчинять". Тож, я склав резюме і розіслав його у 40 різних клубів з Європи. Відповіли лише два, один з яких "Айнтрахт". Приїхав до них на перегляд, пройшов його і почав тренуватися.

А що за інший клуб?

Згодом писали з "Баварії". Однак відповідь з мюнхенського клубу мені надійшла, вже коли я тренувався з Айнтрахтом. Вони мені запропонували тренуватися з молодшою командою U-15. Можна подумати, що я якийсь дивний, але я відмовив "Баварії". По-перше, мене все на той час влаштовувало у "Айнтрахті", а по-друге, я не хотів тренуватися з молодшими від себе гравцями. Досвіду б я з ними не набрався.

Чому не залишилися в "Айнтрахті"? Все ж клуб з Бундесліги, з історією, нехай і не "Баварія" чи "Борусія" з Дортмунду, але і не умовний "Ауе" з третьої ліги.

Все дуже просто. В "Айнтрахті" мені запропонували варіант продовжити тренуватися і грати за іншу команду. Не з Бундесліги, а значно нижчого дивізіону. Не можу сказати назву клубу, вибачайте, бо просили не розголошувати.

І в той же час мені подзвонили з "Минаю" й запропонували грати за юнацьку команду та тренуватися з головною. Я зважив всі за та проти й повернувся в Україну. І зовсім про це не жалкую. Більш професійно виступати за дорослу команду в Україні, ніж за молодіжну в нижчій лізі Німеччини.

Мені лише 18 років, контакти в "Айнтрахті" зокрема і Німеччині загалом у мене лишилися, я вільно спілкуюся англійською та розумію німецьку на базовому рівні, тому, в разі чого, ще зможу повернутися до Європи.

Що за історія з перебуванням у туринському "Ювентусі"?

Я просто проходив тренувальні збори з молодіжною командою цього клубу. Влітку. Два тижні. Такі собі курси підвищення кваліфікації для молодих гравців. Пліч-о-пліч тренувався з воротарями 2004 - 2007 років народження. От так все було, бо доводилось читати в інтернеті, мовляв, я там ледь не академію Ювентусу закінчив, ні. Закріпитися у "Ювентусі" у мене ніякої змоги не було, на жаль. Хоча, мені сказали, що будуть за мною слідкувати.

Виходить, у "Баварії" відмовили ви, а у "Ювентусі" вам.

Та мені й не відмовляли, бо це був просто тренувальний табір, а не перегляд. До речі, поряд з нами, юніорською командою Юве, тренувалася й головна команда туринського клубу, буквально через одне тренувальне поле. Бачив особисто Буффона.

Нагадаємо, у цьому сезоні Росул провів два матчі за "Минай".

Read Entire Article