Военные поставки Украине на 2025 год находятся под угрозой - Bloomberg

3 weeks ago 9
ARTICLE AD BOX

Військові поставки для України на наступний рік перебувають під загрозою, оскільки деякі союзники зазнають труднощів із забезпеченням фінансування, а інші відмовляються його збільшити, йдеться в матеріалі Bloomberg.

Україна намагається переконати західних союзників виконати свої обіцянки, оскільки наближається третя зима з моменту вторгнення Росії у 2022 році.

Водночас, військова машина Москви випереджає здатність Києва отримувати необхідні боєприпаси, ракети та інше обладнання для захисту від атак. За словами одного з джерел, це свідчить про те, що економіка Росії працює на військові потреби, тоді як союзники України цього не роблять.

Більша частина військової підтримки для України у 2025 році пов'язана з угодою країн "Групи семи" про надання $50 мільярдів у вигляді кредитів за рахунок прибутків від заморожених активів Центрального банку Росії.

Навіть якщо угоду підпишуть, $50 мільярдів не вистачить для задоволення потреб України впродовж ще одного року війни. Союзники змушені будуть шукати додаткові фінансові ресурси.

2024 рік стане особливо важливим, оскільки 2026-го російська економіка може зіткнутися з посиленим тиском, що, на думку одного з європейських урядів, послабить упевненість Путіна в тому, що час працює на його боці.

Однак політична динаміка може змінитися залежно від результату президентських виборів у США, де Дональд Трамп зійдеться в боротьбі з віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

Read Entire Article