Бундеслига. Аугсбург – Майнц 2:3. Буркардт приносит карнавальником первую победу

3 weeks ago 12
ARTICLE AD BOX

Бундесліга. 4-й тур

Аугсбург, ВВК Арена

Аугсбург - Майнц 2:3

Голи: Шлоттербек 25, Ессенде 57 - Зіб 13, Буркардт 15, 49

Вилучення: Ессенде 70 - Амірі 35


"Аугсбург" і “Майнц” видали феноменальний за напругою матч, що задав яскравий тон 4-му туру Бундесліги. "Фуггери" не кинули грати за рахунку 0:2 на користь гостей і ледь не здійснили камбек у драматичній кінцівці. Рубка закінчилася грою 10 на 10, але в підсумку "карнавальники" все ж вистраждали першу перемогу в новому сезоні.

За "Майнц" було гірко більшу частину минулого сезону, де вони заслужено врятувалися лише в самій кінцівці. І не менш гірко минулими вихідними, коли підопічні Бо Генріксена в більшості не тільки не змогли дотиснути "Вердер", а й примудрилися втратити нічию. Після цього з'явилися побоювання, що "Майнц" знову попливе, як і на початку минулої кампанії, коли у них були якісні перфоманси, але не було результатів. І в підсумку це ледь не завело їх до вильоту.

У дербі двох данських тренерів очікувано велику роль зіграли стандарти, голами з яких команди обмінялися в першій половині. Зіб відкрив рахунок уже на 13-й хвилині після хитрого розіграшу ауту, відклеївшись від Гауелеу і реалізувавши хедер. А за дві хвилини орендований у "Баварії" вінгер ще й відзначився асистом на Буркардта, з яким вони удвох у контратаці розібралися з усією обороною господарів.

0:2 здавалися вироком, знаючи оборонну завзятість "Майнца". Але "карнавальники" аж надто відчайдушно стали обороняти результат, багато фолили і накликали біду на свої ворота. Маріус Вольф двічі з ідентичної позиції дуже гостро подавав зі штрафного. У першій ситуації Шлоттербек відіграв один м'яч, а в другій його партнер просто пробачив "Майнцу". Ще більше проблем для "Майнца" додало безглузде вилучення Амірі. Експлеймейкер "Байєра" на рівному місці зловив дві жовті й залишив гостей страждати в меншості.

"Майнц" насилу дотерпів до перерви, але як же яскраво вони увійшли до другої половини. Буркардт оформив дубль уже в дебюті після розіграшу корнера, створивши серйозний заділ для хлопців Генріксена. Але на довго його не вистачило, адже літній новачок "Аугсбурга" Самюель Ессенде після флангового навісу знову довів відставання до мінімального. Для француза це вже другий м'яч у Бундеслізі, і все було б добре, якби форвард за цей час не примудрився назбирати більше карток, ніж голів.

Ессенде в неігровому епізоді взяв і тупо зарядив по ногах захиснику, залишивши партнерів догравати 10 на 10. Це був вирішальний момент. "Аугсбург" після цього продовжував тиснути, і навіть ледь не врятувався. Але вилучення помітно полегшило завдання гостей. У підсумку на 10-й доданій Шлоттербек ледь не вирвав право на пенальті, але після довгих переглядів арбітр усе ж відмовився ставити 11-метровий, не побачивши порушення з боку Відмера. 2:3. Ця перемога повинна повернути "Майнцу" їхню впевненість у собі. Сьогодні вони билися, немов їм знову загрожував виліт.


Аугсбург: Лабрович, Шлоттербек, Гауелеу, Бауер (Муньє, 46), Варгас (Тітц, 72), Реджбечай (Єнсен, 80), Яннуліс, Якич (Маєр, 61), Оньєка, Вольф (Кабадайи, 80), Ессенде

Майнц: Центнер, Ханче-Ольсен, Йенц, Кор, Хон Хен Сок (Ляйтш, 63), Зіб (Баркок, 39), Мвене, Касі (Відмер, 88), Амірі, Сано, Буркардт (Онісіво, 88)

Read Entire Article