Байден обсудит с премьером Британии разрешение Украине на удары по РФ дальнобойным оружием

1 month ago 14
ARTICLE AD BOX

Американський президент Джо Байден 13 вересня зустрінеться з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером: чиновники обговорять дозвіл українським Силам оборони завдавати ударів углиб Росії.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції з головою Міністерства закордонних справ Великобританії Девідом Леммі, повідомляє "Європейська правда".

"Байден обговорить надання Україні дозволу на далекобійні удари по території РФ із британським прем'єром у п'ятницю", - заявив Блінкен.

  • Не тільки футбол. Усі найважливіші новини в режимі Live у Telegram UA-Football

На цій конференції Блінкен підтвердив, що Іран передав балістичні ракети Росії для використання в Україні, через що нові санкції проти Тегерана неминучі. Крім того, він також повідомив про те, що він та Леммі спільно відвідають Київ у середу.

Нагадаємо, що останніми тижнями Україна активно закликала союзників зняти всі обмеження на удари їх далекобійною зброєю по Росії, пояснюючи, що це дозволить вражати, зокрема, літаки, з яких запускають крилаті ракети і керовані авіаційні бомби.

У відповідь на це глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що будь-які засоби, включаючи далекобійні ракети, не є вирішальними для повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Read Entire Article