АПЛ. Манчестер Сити – Брентфорд 2:1. Волевая победа благодаря дублю Холанда

6 days ago 2
ARTICLE AD BOX

Англійська Премʼєр-ліга

“Етіхад” (Манчестер)

Головний арбітр: Даррен Бонд

“Сіті” вже мав раніше проблеми з “Брентфордом”. У позаминулому сезоні навіть двічі поступився, у попередньому чемпіонаті в одному з матчів також першим пропустив. Але сьогодні встиг оговтатися ще до перерви.

Шоковий старт вийшов у цьому матчі. Уже на 23 секунді рахунок був відкритий Після подачі з правого флангу і подальшого прострілу Стоунс намагався винести м’яч, але запалив свічку. Її загасив Вісса точним ударом у ворота “Сіті”. Третій гол нападника у поточному чемпіонаті.

22 seconds. ???? pic.twitter.com/h9Vx9slE4N

— Brentford FC (@BrentfordFC) September 14, 2024

Ще через три хвилини оборона “Сіті” знову провалилася, але цього разу у Мбемо удар не вийшов. А на 10 хвилині Коллінз стріляв по воротах господарів – врятувало їх коліно Едерсона.

І лише після цього початкового наступу заспокоїлася гра на полі. Ба навіть почала переходити до воріт гостей. Це відразу ж принесло свої плоди: “Сіті” забив у першому ж своєму моменті. Де Брюйне отримав м’яч у штрафному, прокинув далі на Голанда, а той з-під захисника пробив у лівий кут. На Кевіна цей асист не запишуть (був рикошет), але рахунок все одно вдалося зрівняти.

Всього через 12 хвилин господарі забили і другий гол. Але все одно у цьому проміжку було по моменту з кожної зі сторін. Спочатку дальній удар де Брюйне полетів зовсім поруч із каркасом, а потім Піннок влучив у поперечку пострілом головою після навісу Янельта.

На 32 хвилині Голанд знову показав себе у всій красі. Після виносу Едерсона він поборовся корпусом із центрбеком Пінноком і вибіг сам на сам з голкіпером. Флеккена норвежець перекинув. Майстерність.

Голанд став першим футболістом в історії АПЛ, який забив дев’ять голів за стартові чотири тури чемпіонату. Неймовірна статистика.

The most prolific goalscoring start we’ve ever seen to a Premier League season!

???? Erling Haaland ???? pic.twitter.com/TL5WQ7voQ6

— Premier League (@premierleague) September 14, 2024

Під кінець тайму у гостей була вимушена заміна: Шаде вийшов замість Вісси. І відразу німець взяв участь у створенні моменту, віддавши під удар Льюїсу-Поттеру, але його постріл потягнув Едерсон.

На старті другого тайму команди заспокоїлися. Лише з середини почали створювати моменти й впритул до компенсованого часу ініціатива йшла від господарів. Спочатку Флеккен врятував гостей після ударів Гріліша і Голанда, згодом Савіньйо змарнував два шанси (в одному з них знову чудово зіграв нідерландський голкіпер).

На 81 хвилині ще й Голанд влучив у стійку воріт. А “Брентфорд” на весь цей шквал моментів відповів лише ударом Ярмолюка уже на 90+2 хвилині. Після скидання від Мбемо Єгор ударом метрів з 16 не влучив у площину.

До речі, українець вперше за чотири матчі АПЛ з’явився на полі. Франк випустив його на 84 хвилині, але Ярмолюк все одно встиг знайти момент. Ще б реалізував його – ціни б йому не було.

Паралельно “Ліверпуль” програв одному з аутсайдерів АПЛ минулого сезону. Тож “Сіті” одноосібно лідирує у чемпіонаті зі 100% показником. Першість уже стає нецікавою?

“Манчестер Сіті” – “Брентфорд” 2:1

Голи: Голанд 19, 32 – Вісса 1

Манчестер Сіті: Едерсон – Вокер, Стоунс (Р. Діаш 84), Аканджі, Льюїс (Гвардіол 46) – Ковачич (Родрі 46), Гюндоган – Савіньйо (Нунес 90+2), де Брюйне, Гріліш (Б. Сілва 84) – Голанд

Брентфорд: Флеккен – Аєр (Рерслев Расмуссен 72), ван ден Берг, Піннок, Коллінз, Льюїс-Поттер – Дамсгор (Ярмолюк 84), Нергор, Янельт (Ф. Карвалью 72) – Вісса (Шаде 45+1), Мбемо

Попередження: Ковачич 42, Савіньйо 47, Стоунс 79 – Коллінз 82

Read Entire Article