АПЛ. Вулверхэмптон – Ливерпуль 1:2. Команда Слота выходит на первое место

3 weeks ago 6
ARTICLE AD BOX

Одні з головних невдах нового сезону під керівництвом Ґарі О'Ніла готувались до чергового важкого протистояння у рамках Прем'єр-ліги. Календар матчів "вовків" на старті сезону дійсно добряче вплинув на результати. Поки що без перемог і тільки одна нічия, але і суперники були відповідними. Черговим складним випробуванням був і "Ліверпуль" під керівництвом Арне Слота.

Ще напередодні тут очікувалась легка прогулянка для мерсисайдців, адже вони в чудовій формі, а "Вулвергемптон" зараз у занепаді, причому скоріше моральному, ніж ігровому. Але вийшло трохи по-іншому. Наприклад, особливо в атаці гостей за перший тайм ми не бачили. А перші 30 хвилин взагалі були дуже дивними.

Гарно пресингували і частково контролювали гру господарі. Так, все-таки виводити на ударну позицію головного нападника не виходило, Ларсен майже м'яча не бачив, але це дозволяло їм тримати "Ліверпуль" подалі від власних володінь. Лиш під кінець тайму ми нарешті побачили хоч якісь натяки на вже звичних, атакувальних мерсисайдців.

2. Команда Слота виходить на перше місце - изображение 1

Команда Слота спочатку створила ідеальний момент для Собослая, який з кількох метрів розстрілював Джонстона і той лиш дивом витягнув цей удар. Перший тровижний дзвіночок, який мав своє продовження вже у компенсований до першого тайму час. Подача від Діоґу Жоти з лівого флангу і Конате, який набігав у штрафний майданчик, замкнув її хорошим ударом головою. Як не дивно, це перший гол захисника "Ліверпуля" у рамках АПЛ, хоча він в клубі знаходиться вже 4 роки.

З таким рахунком команди пішли на перерву і точно можна сказати, що даний момент вплинув на гравців "Вулвергемптону". Вони наче зневірились у власних силах в один момент. Другий тайм розпочався з хороших моментів у мерсисайдців, особливо гостро було після обрізки від Леміна, який подарував м'яч Салаху, проте єгиптянин не влучив у площину майже пустих воріт після удару в дотик.

А потім команда О'Ніла раптово зрівняла рахунок. Зробив це Раян Аїт-Нурі, який по суті вдало добіг і підключився до сумбурної атаки. Тягнули там м'яч його партнери, Аліссон вирішив не летіти на випередження і в підсумку круглий опинився на шляху Аїта-Нурі, той просто розстріляв пусті ворота. 1:1.

2. Команда Слота виходить на перше місце - изображение 2

Проте вже через хвилину необережна гра від Нелсона Семеду у власному штрафному майдачнику, за підсумками якої він повалив на газон Діоґу Жоту, призвела до пенальті. Цілком справедливого. Салах його реалізував і знову вивів свою команду вперед.

Надалі ми побачили достатньо кволі спроби "вовків" знову відігратись, але згадати можна лише момент у Форбса, який вийшов на ідеальну позицію і замість того, щоб віддати Хвану на пусті ворота, вирішив пробивати сам, а удар заблокували. Після цього хлопці Слота повністю заспокоїли гру і контролювали м'яч, частково очікуючи фінального свистка. Звісно, сили треба економити, враховуючи, що посеред тижня буде матч проти "Болоньї".

Завдяки цій перемозі "Ліверпуль" підіймається на першу сходинку в турнірній таблиці. Команда Ґарі О'Ніла залишається останньою з найгіршою різницею забитих та пропущених і з 1 очком в активі.

АПЛ, 6-й тур

Стадіон: "Молінью" (Вулвергемптон)

Головний суддя: Ентоні Тейлор (Англія)

"Вулвергемптон" – "Ліверпуль" 1:2

Голи: Аїт-Нурі (56) — Конате (45+2), Салах (61, з пенальті)

"Вулвергемптон": Джонстон — Семеду, Буено (Дойл, 78), Тоті, Аїт-Нурі — Андре — Кунья, Леміна, Ґомеш, Бельґард (Форбс, 53) — Ларсен (Хван, 68)

"Ліверпуль": Аліссон — Алескандер-Арнолд, Конате, ван Дейк, Робертсон (Ґомес, 89) — Ґравенберх, Мак Аллістер — Салах, Собослай (Джонс, 73), Діас (Ґакпо, 73) — Жота

Попередження: Андре (30), Форбс (87) — Александер-Арнолд (6), Жота (35), Конате (63)

Read Entire Article