Александр Бабич: Во втором тайме мы усилили атакующую игру

6 days ago 2
ARTICLE AD BOX

По завершенні матчу 6-го туру УПЛ "Чорноморець" - "Інгулець", який відбувся в Одесі і завершився мінімальною перемогою "моряків" 1:0, на традиційній прес-конференції із представниками ЗМІ поспілкувався їх головний тренер Олександр Бабич.

- Приємно перемагати – це сто відсотків, - полегшено зітхнувши, мовив керманич одеської команди. - І вдвічі приємно перемагати на останніх хвилинах. Приємно, коли твій вихованець на останніх хвилинах забиває такий складний і красивий м’яч. Якщо говорити про саму гру, то вона була складною. Ми розуміли, що "Інгулець" дуже міцна команда і вона досить якісно працює у середньому блоці, дуже якісно пресингує. У першому таймі ми не дуже правильно використовували свої нагоди, дуже багато і подовгу тримаючи м’яч без гостроти, чим давали шанс супернику закривати всі зони. У нас був план: один - А, інший - В, коли ми планували випустити трьох "свіжих" гравців на 60-й хвилині (трішки раніше вийшов Жоао Нету) і підсилити атакувальну ланку. Плюс здорово увійшов у гру Пшеничнюк, которий починав атаки передачами вперед і став автором дуже якісного голу. Для нього це перший м’яч, і гадаю, що він запам’ятає його на все життя. Я дуже радий, що він зробив такий результативний удар.

- По якій причині сьогодні не грали Йон Шпорн та Данило Удод?

- У нас і Шпорн, і Удод, і ще Віталій Єрмаков трамовані ще після матчу з "Поліссям". Вони відновлюються, ще працюють індивідуально. Ми плануємо, що на наступному тижні двоє із них – Удод і Єрмаков повернуться у загальну групу. А от що стосується Шпорна, то він зробить це трохи пізніше. Хоча тенденція у нього досить позитивна. Це звичайні футбольні травми, які не є такими серйозними, як у Владіміра Арсіча. Але вони, на жаль, є…

- Двоє гострих нападників – Денис Янаков і Олексій Хобленко просиділи весь перший тайм на лавці. Чому?

- Як я вже казав: план був такий, що спочатку ми зробили здвоєний фланг Бутко – Кайо Гомес. Розуміли, що дуже швидкі фланги і нам треба було, щоб нас суперник не піймав у перехідній фазі від атаки до захисту. А зліва діяли Кисіль і Петряк – дуже дисципліновані гравці, які відпрацьовували як в атаці, так і в захисті. Тож і був цей план, що на 60-й хвилині повинні були з’явитись Жоао Нету, Янаков і Хобленко і підсилити атакувальні дії. До того ж, були такі передумови, що грай ми на один дотик швидше вперед, то опинялись у дуже непоганій зоні, де могли "відрізати" і виходити на ударну позицію. Такі нагоди були у тих же Жоао Нету і Янакова. Та варто було затягнути з прийняттям рішення, як суперник встигав "закриватись".

- На початку гри здалося, що "Чорноморець" вийшов на поле без номінального центрфорварда. Якщо це був тренерський задум, то наскільки він вдався?

- Ні, я не можу сказати, що без центрфорварда. У нас він був – це Кирило Попов. До речі, у першому таймі у нього непоганий момент був, коли Богдан Бутко віддав йому передачу і той повинен був забивати. Я вважаю, що свою роль він виконав. Можливо, не на сто відсотків, але тримав оборонців "Інгульця" у напрузі. Йому, щоправда, ще є над чим працювати, однак я гадаю, що така от агресія від нього була. За рахунок Попова, а також Олександра Васильєва та Кирила Сігеєва, яких ми поміняли, у другому таймі гру ми трохи підсилили.

- Двоє африканських легіонерів, які прийшли в команду із житомирського "Полісся", сьогодні хоч і не грали, проте були у заявці. З якою метою було їх запрошено – для розширення обойми чи для конкуренції?

- Насамперед треба враховувати, що вони легіонери і їм потребін певний час. Однак зважаючи на їхні якості, я на сто відсотків переконаний, що вони нам помічники. Можливо, трішки більше часу доведеться попрацювати нашому тренеру воротарів Андрію Глущенко з голкіпером Кінгслі Аніагбосо. Це фактурний воротар, який справляє дуже непогане враження. Дещо раніше ми будемо використовувати оборонця Мозеса Жаржу. Якщо говорити по сьогоднішньому матчі, то мало часу було на якісь тактичні моменти. Проте у цього футболіста теж є гарні дані – швидкість, правильна для захисника агресія, дуже добре він грає на "другому поверсі". Тому я вважаю, що ці хлопці знадобляться і для конкуренції, і задля розвитку нашого клубу. Скажімо, це така інвестиція у майбутнє. Я на сто відсотків впевнений, що обидва нам допоможуть.

- Кого по сьогоднішній грі хотілось би відзначити додатково?

- Євгена Скибу. Він сьогодні грав "з листа" і зіграв просто чудово. Є у нас й інші молоді гравці, які заслуговують на відзнаку. Зокрема, Лука Лацабідзе, який теж непогано зіграв, але змушений був попросити у перерві заміну, бо трохи погано себе почував. Вважаю, що така міцна і чесна конкуренція тільки допомагає для професіонального росту та прогресу команди.

Read Entire Article